Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Erasmus beszámolók /

Györfy Beáta, Könyvelés és gazdálkodási informatika szak, III. év

Béres Egészségtár Kft., Budapest, Magyarország

Az egyetemi oktatásom, utolsó évében jöttem rá arra, hogy a felsőoktatás adta lehetőségeket nem használtam ki megfelelőképpen, az Erasmus program által elérhető lehetőségeket kaptunk és kapunk a nemzetközi oktatási és cseretevékenységi programokra.

Harmad év végén úgy döntöttem mégiscsak kipróbálom az Erasmus+ adta lehetőségeket, így kerültem ki Budapestre. Két hónapot töltöttem Budapesten a Béres Egészségtárnál logisztikai gyakornokként.

Az első héten nagy volt az izgalom, kisvárosi környezet után, sok új ember, nagyvárosi zaj és forgalom. Az első kihívás számomra, hogy megtanuljam a nagyvárosi közlekedést, naponta vonatoztam, metróztam és buszoztam, nagyon hamar megszoktam a nagy tömeget, a gyúródást és a zajt. Másrészt, pedig tartottam attól, hogyan fogok helyt állni és beilleszkedni egy más ország vállalatához és környezetéhez. Nagy meglepetésként ért, hogy nagyon kedvesek voltak, nyitott és segítőkész emberekkel ismerkedtem meg a gyakornokként eltöltött idő alatt.

Az első héten a raktári folyamatokkal ismerkedtem, hogyan kerül be az áru, hogyan működik a beárazás, hogyan komissziózzák, és majd hogyan kerül kiszedésre az áru. Melyik folyamat miért történik és hogyan, mivel logisztika feladata a raktári folyamatok teljes felügyelete és segítése. Gyakornokként két fiatal logisztikai asszisztens mellé kerültem, az ők munkájukat segíttettem nagy részben. Eleinte táblákat csináltam, a nagykereskedelmi rendszerrel ismerkedtem, majd kimutatásokat készítettem, a raktári dolgozók teljesítmény számításában segítettem, raktári méréseket végeztem.

Nagyon sok hiányosságomra fényt derült, sok tanulni valóm volt, de az asszisztensek által nyújtott segítséggel és idő múlásával megtanultam önállóan és magabiztosan kezelni a függvényeket és a képleteket. A gyakorlatom során megmutatták a pivot tábla használatát és lényegét. A pivot táblával egyszerűen és gyorsan tudunk kimutatásokat készíteni egy nagy adathalmazból.

Logisztikai feladataimon kívül segítettem a reklamációs osztály feladatait, a rendelésfelvevők munkáit.

Óriási lehetőség a szakmai gyakorlat, emberi kapcsolataidat építed, új barátokra teszel szert, saját képességeidet felméred, használod, valamint fejleszted azokat. Mindenféleképpen pozitív tapasztalatokat szereztem a Béres Egészségtárnál, megismerkedtem a vállalat kultúrájával, teljes működésével, folyamatok és feladatok lényegével.

Érdemes kimozdulni ebből az országból és városból főként, itthon több korlát és kevesebb lehetőség van sajnos. Budapest nagy és gyönyörű város, érdemes eltölteni pár hónapot ott.

Megszeretném köszönni az egyetemnek valamint az egyetem Erasmus koordinátorának, Bors Hortenziának a lehetőséget és a segítségét. Mindenkinek ajánlani tudom az Erasmus szakmai gyakorlatot, érdemes kipróbálni és nagy hiba lenne kihagyni ezt a lehetőséget.

 

Eseménynaptár

2021. június

KeSzCsSzVa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930