Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Erasmus beszámolók /

Lázár Sebestyén Zsolt, Agrár- és élelmiszeripar gazdaság szak, II. év

Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége, Budapest, Magyarország

Szakmai gyakorlaton vehettem részt a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetség keretén belül. 

Általában félünk az ismeretlentől és nehezen lépünk ki a komfortzónánkból. Azt hiszem, azon túl kezdődnek az izgalmak, a nagy felfedezések. Igen, képes vagyok elmenni, szembe nézni a megpróbáltatásokkal.

Hajdúdorogon és Budapesten egy-egy hónapot tölthettem szakmai gyakorlatosként gazdaságot vezető gazdánál.  Azt kell mondanom, hogy meghatározó időszak volt az életemben. Ma már szélesebb a látóköröm és ezt a AGRYA szervezet programjának köszönhetem. 

Hajdúdorogon betekintést nyerhettem egy fejőstehén farm működésébe, ahol nemcsak az állattatásról, gyógyításról tanulhattam, hanem a vezetés és eladásban is részt vehettem. A farmer család barátként tekintett rám, ami nagyon jó érzés volt idegen helyen, szerető szívekkel találkozni.

Meglátogattunk több farmot, kertészetet, ezáltal lehetőségem nyílt bővíteni a kapcsolati tőkémet. 

Budapesten az AGRYA irodában dolgoztam, ahol segítőkész, türelmes munkatársakat ismertem meg. Több számítógépes programmal bővítettem tudásomat, láttam egy szervezet működését, ahogyan többféle programot szerveznek. Joggal mondhatom, hogy érték és megbecsülésre méltó az Ők munkájuk! Hála és köszönet, hogy ott lehettem!

Két hónap nagyon hamar elrepült, de olyan élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtam, amelyek pótolhatatlanok. Barátok és kapcsolatok születtek. Megismertem Budapest kulturális és pezsgő arcát. Szerettem ahogyan ébred a város. Szerettem a nyitott mentalitást. Ezt a sok tapasztalat, élmény szeretném bővíteni az itthoni mezőgazdaságot is. 

Eseménynaptár

2020. augusztus

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31