Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Erasmus beszámolók /

Miklós Zsolt-Tamás, Könyvelés és gazdalkodási informatika, III. év, szakmai gyakorlat

Konifec 93 Kft., Budapest, Magyarország

Harmad év első félévében Sopronban tanultam a Nyugat- Magyarországi Egyetemen az Erasmus+ program keretében. Nagyon jó élmény volt, így amikor lehetőségem adódott kipróbálni magam a szakmai gyakorlaton is nagyon megörvendtem neki.

Számomra fontos volt, hogy nagyvárosban próbáljam ki magam, így olyan vállalkozást kerestem, amely Budapesten található. Egy nagyon kedves volt soproni tanárom által sikerült megtalálnom a Konifec 93 Kft.-t Budapesten, amely tökéletesen megfelelt elvárásaimnak. A vállalkozás biztosított szállást is, ami nagy előny volt és hatalmas segítség. Megérkezésemkor egy kicsit féltem a tömegközlekedéstől, de szerencsére Budapesten nagyon jól megvan oldva, így hamar feltaláltam magam.

A vállalkozás egy nagyon érdekes projektet kínált fel, amely egy közösségi finanszírozási (crowfunding) projekt megírása és elkészítése volt. Rengeteg típusú feladatban kipróbálhattam magam, mivel egy ilyen projekt elkészítése „színes” feladatkörrel rendelkezik. A legizgalmasabb feladatok a következők voltak: piackutatás, információk utáni kutatás, Android applikáció fejlesztés, videó forgatás, szöveg írás- fordítás, kis projektek kiírása stb. 

Budapest gyönyörű város, így a munka mellett időt szakítottam a legfőbb turisztikai látványosságok felkeresésére. Csodálatos helyeket és épületeket láttam, mint például: Parlament épülete, Halász bástya, Margit sziget, Hősök tere, stb. Mivel még nem ismeretem Budapestet számomra nagy élmény volt a Fővárosi Állatkert meglátogatása is. Ezen kívül időt szakítottam a szórakozásra is. Kipróbáltam a Budapesti éjszakai életet, ellátogattam a Sziget fesztiválra, sok filmet megnéztem a moziban (a 4Dx- es filmeket mindenkinek ajánlom, mert hatalmas élmény). 

Én mindenki számára csak ajánlani tudom az Erasmus+ szakgyakorlatot, mert sok mindent tanulhat, tapasztalatot szerezhet és rengeteg élménnyel gazdagabban térhet haza.

Eseménynaptár

2020. augusztus

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31