Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Erasmus beszámolók /

Pataki Zoltán, Gazdasági informatika szak, II. év - szakmai gyakorlat

Ismételten lehetőséget kaptam, hogy az Erasmus+ program keretein belül gazdagítsam tapasztalataim tárházát, és kapcsolati tőkémet. Ezúttal szakmai gyakorlaton vehettem részt Budapesten, a Magic Solutions Kft.-nél.

A cég túlnyomó részt a banki szférának fejleszt alkalmazásokat, mint például online kereskedő modulok, banki tanácsadást segítő szoftverek stb. Én is egy hasonló projekten dolgoztam.

A cég által biztosított feltételek elképesztően jók voltak. Kaptam egy mentort, akit cégen belül csak úgy emlegettek, mint „a Guru”. Nagyon tapasztalt, és segítőkész ember, rengeteget tanultam tőle. Úgy érzem, hogy ez a két hónap alatt eddigi tudásom szinte megdupláztam, ami igencsak jó érzéssel tölt el. A cég biztosított számomra lakást, ami ismét igencsak nagy segítség volt. A vezetőség nagyon jópofa, humoros emberekből állt, de ugyanakkor nagyon komoly szakmabeliek és szuper módszereik voltak arra, hogy ösztönözzék munkámat. Ezt leginkább azzal érték el, hogy még egy ilyen – hogy így fogalmazzak – „zöldfülü” fejlesztővel is érzékeltették, hogy fontos része a csapatnak.

Eltérően utóbbi Erasmus+ pályázásomtól, most jóval több időt és erőforrást fordítottam a kulturális dolgokra. Megnéztem az összes legfőbb látványosságot Budapesten, háromszor is voltam a Balatonon, végre megmertem kóstolni a kínai kajákat, most meg nem bírok velük leállni.

Lényegében bárki legyen, bárhonnan - az „áldozat” aki elmegy Erasmus+ mobilitási programokra, életre szóló élménnyel, értékes kapcsolati tőkével és lényeges tapasztalatokkal gazdagodhat.

Kár kihagyni!

Eseménynaptár

2020. augusztus

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31