Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Erasmus+ / Pályázati felhívás /

ERASMUS+ hallgatói tanulmányi mobilitási program

Pályázati felhívás a 2015/2016-os tanévre

A pályázat célja:

A hallgatók nemzetközi oktatási és kulturális cseretevékenységének támogatása, lehetővé téve oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatok megszerzését egy másik programországbeli felsőoktatási intézményben.

Támogatott tevékenységek:

- hallgatók tanulmányi célú mobilitása (hossza 3-12 hónap).

Pályázati feltételek Erasmus tanulmányi ösztöndíjra:

A pályázó olyan hallgató lehet, aki:

- alapképzésen: aktív hallgatói jogviszonyban van a Sapientia EMTE-vel, vagyis a kiutazás félévében beiratkozott, aktív félévre regisztrált a Neptun rendszerben és Tanulmányi szerződést kötött, a szakkoordinátorral való egyeztetés szerint, teljesítette a pályázat benyújtását, valamint a kiutazást megelőző teljes tanulmányi időszaknak megfelelő kötelezettségeit (kreditszámot), de legalább két félévet elvégzett a kiutazás előtt.

- a mesteri képzésben részt vevő hallgató: aktív hallgatói jogviszonyban van a Sapientia EMTE-vel, aktív félévre regisztrált a Neptun rendszerben és Tanulmányi szerződést kötött a szakkoordinátorral való egyeztetés szerint.

- román állampolgár vagy Romániában érvényes letelepedési, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

- középfokú nyelvtudással rendelkezik abból a nyelvből, amelyiken külföldi tanulmányait folytatja és ezt igazolni is tudja, amennyiben nem magyar nyelven végzi külföldi tanulmányait.

- a tervezett külföldi képzési program beilleszkedik a tantervébe (pl. évet halasztani az Erasmus ösztöndíj miatt nem lehet).

- egy képzési ciklusban maximum 12 hónap összesített mobilitási időtartamon vehet részt (akkor is, ha „zero grant” mobilitás). A korábban LLP-ben teljesített Erasmus mobilitási idő, tanulmányi és szakmai gyakorlat egyaránt, is hozzáadandó (akkor is, ha „zero grant” mobilitáson vett részt).

- eleget tesz a kari Erasmus bizottság által meghatározott pályázati követelményeknek

- a hallgató nyelvi kompetenciáinak online felmerése kiutazás előtt valamint mobilitás után egyaránt megtörténik az Európai Bizottság által meghatározott elvárások és módszertan szerint.

Pályázathoz szükséges iratok:

  • jelentkezési űrlap (Fişa candidatului) - számítógépen kitöltve, aláírva kell leadni
  • hallgatói nyilatkozat arról, hogy a hallgató a jelenlegi tanulmányi ciklusában összesen hány hónap Erasmus mobilitásban részesült (Declaraţie mobilitate Erasmus+ studenţi)
  • szakkoordinátori ajánlás
  • érvényes személyi igazolvány másolata
  • CV- Europass formátumban, olyan nyelven megszerkesztve, amelyen a külföldi tanulmányait folytatja
  • motivációs levél – max. 2000 leütés (olyan nyelven, amelyen a külföldi tanulmányait folytatja), (ha a kari Erasmus bizottság kéri)
  • középfokú nyelvvizsga igazolása, abból a nyelvből, amelyiken külföldi tanulmányait folytatja. Nem szükséges a nyelvvizsga, ha olyan egyetemre/intézetekhez/cégekhez stb. jelentkezik, ahol az oktatás/szakmai gyakorlat nyelve magyar. Amennyiben a hallgató nem rendelkezik nyelvvizsgával, az adott kar dékánja intézkedik a hallgató nyelvtudásának felmérése érdekében.
  • tudományos tevékenységre vonatkozó iratok (ajánlott): pl. TDK-n vagy más versenyen való részvétel igazolása, publikációk első és utolsó oldalának valamint a folyóirat első oldalának másolata, más szakmai tevékenységről szóló igazolás
  • társadalmi tevékenységről igazolás (ajánlott): pl. önkéntesség, Erasmus tevékenységekben való részt vétel, egyetem érdekében végzett munka stb.

Interjú kiírásáról a kari Erasmus bizottság dönthet.

A hallgató jogosult a mobilitás időtartama alatt mindazon anyagi juttatásokhoz, amelyek korábbi tanulmányi eredményei alapján vagy egyéb jogcímen megilletik (pl. tanulmányi ösztöndíj, szociális ösztöndíj), ugyanakkor köteles minden, az intézménnyel szembeni pénzügyi és egyéb tartozását (tandíj, egyéb adminisztratív díjak, könyvtári kölcsönzés stb.) kiutazása előtt rendezni.

Jelentkezési határidő: 2015. április 28, 15.00 óra.

A Műszaki és Társadalomtudományi Kar partnerintézményeinek keretében különböző tudományterületek (szakok) közül választhatnak a hallgatók profiljuknak megfelelően. A választható szakterületek, továbbá a meghirdetett helyek száma megtalálható az alábbi táblázatban:

Jelentkezni a kari Erasmus koordinátoroknál lehet:

Sikeres pályázást minden hallgatónak!

Eseménynaptár

2019. július

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031