Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

10 éve végzett hallgatók találkoznak a Sapientián

2015. szeptember 4-én, pénteken szervezik meg a Sapientia EMTE történetében először a tízéves egyetemi találkozót, hiszen az első évfolyam 2005-ben végzett Csíkszeredában.

Eltelt az első tíz év és az akkori Agrár- és élelmiszeripari gazdaság szakosok, a Szociológia szakosok, a Könyvelés és gazdálkodási informatika szakosok, valamint a Román nyelv és irodalom - Angol nyelv és irodalom szakos hallgatók úgy döntöttek, hogy megszervezik az első évfolyam találkozót. Ennek célja, hogy az elmúlt évek tapasztalatait, történéseit megosszák egymással, ugyanakkor felidézzék az egyetemi évek alatt szerzett élményeiket, emlékeiket.

Szeptember 4-én a program délután 16 órától kezdődik egy hivatalos megnyitóval, majd ezt követően a résztvevők egy előadást hallgathatnak meg. A közel 60 résztvevő ezután találkozik egykori oktatóival, akik őket az egyetemi évek alatt nemcsak szakmára, de az életre is próbálták felkészíteni. Később, 18 órától mindenki a saját szakjával tölt el egy kevés időt, beavatva egymást abba, hogyan alakult mindenkinek a szakmai és magánélete is. A hivatalos programot követi egy baráti este, ahol az alumnik már magukra, oktatók nélkül folytatják a találkozást.

Az elmúlt tíz évben folyamatos változások voltak az egyetem életében, hiszen azóta a Sapientia EMTE megkapta az akkreditációt, amelynek következtében szervezhet államvizsgát, saját oklevelet állíthat ki, új szakok indultak több tudományterületen is, ugyanakkor a mesteri képzést is sikerült beindítani, azóta már egy évfolyam végzett az alábbi mesteri szakokon: Kommunikáció és közkapcsolatok, Fenntartható biotechnológiák, Fordító és tolmács. Az egyetem arra törekszik, hogy mindig a legjobbat adja az itt tanuló hallgatóknak, legyen szó infrastruktúráról, oktatásról vagy szórakozásról, hiszen nemrég adták át a felújított épületet, valamint most van folyamatban a bentlakás szint korszerűsítése.

Néhány fotó a 2005-ös ballagásról:

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30