Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

5 ok, hogy miért érdemes a Sapientiára felvételizned

2016. július 18-27. között várjuk az idei felvételizőket a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karára.

Az idei képzési kínálat hasonlóan a tavalyihoz széles körben öleli fel a tudományterületeket, így társadalomtudományi, mérnöki, gazdasági és humán képzések közül választhatnak az érdeklődök. Ha valaki a gazdasági képzések iránt érdeklődik választhat az Általános közgazdaságtan, az Agrár- és élelmiszeripari gazdaság, a Könyvelés és gazdálkodási informatika, a Marketing, vagy a Gazdasági informatika szakok közül. Ha a jelentkező a természettudományokban érzi otthon magát, akkor azok számára ajánljuk az Élelmiszeripari mérnök szakot, a Környezetmérnöki szakot, a Turisztikai mérnök-menedzser vagy a Génsebészet képzést. Ha valaki inkább humán beállítottságú, akkor a Kommunikáció és PR, a Szociológia, a Humánerőforrás szakok közül választhat. Amennyiben az iratkozó a nyelvek és az irodalom fele érdeklődik, akkor a Román nyelv és irodalom - Angol nyelv és irodalom szak, valamint a Világ- és összehasonlító irodalom-Angol nyelv és irodalom szak közül választhat.

Azon felvételizők, akik mesterképzésen kívánják folytatni tanulmányaikat hasonló módon tudományterületenként választhatnak. A képzési kínálatunkban megtalálják a Fordító és tolmács, a Vezetés és szervezés, az Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy, a Fenntartható biotechnológiák és a Kommunikáció és közkapcsolatok mesterképzés is.

Néhány képzés esetében felvételi vizsga is van, amely leginkább egy szóbeli meghallgatás, egyfajta alkalmassági beszélgetés. Minden szakon más a felvételi elvárás, ezért a szakok oldalain lehet részletesebb információkat szerezni. Ugyanakkor felvételi kedvezményben is részesülhetnek a hallgatók, ennek részleteit IDE kattintva tudják meg.

5 ok, hogy miért válaszd a Sapientiát:

  1. Magyar nyelvű oktatás, magyar nyelvű ügyintézés: ha fontos neked az, hogy magyar környezetben tanulj és tölsd el diákéveidet
  2. Akkreditált egyetem: intézményünk törvényes akkreditációját követően államvizsgát szervezhetünk és oklevelet adhatunk ki. Mesteri, majd távlatilag doktori képzést és távoktatási programokat működtethetünk, és részt vehetünk az Európai Unió által támogatott együttműködésekben.
  3. Minőségi oktatás, megbízható tudás: elkötelezett oktatóink azon munkálkodnak, hogy korszerű tudáshoz juttassák hallgatóinkat, amely garanciát jelent a tanulmányok elvégzése utáni boldoguláshoz.
  4. Megfizethető ár: amennyiben nem sikerül tandíjmentes helyre bejutnod, a nálunk alkalmazott tandíj kifizetése jóval kisebb anyagi megterhelést fog jelenteni.
  5. Jó hangulat, pezsgő diákélet: az egyetem minhárom helyszínén Hallgatói Önkormányzat működik, amely gondoskodik arról, hogy ne csak a tanulásról szóljanak a diákéveid.

+1. Ösztöndíjakat nyerhetsz el

 

Eseménynaptár

2019. június

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930