Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A 21. tanévét nyitotta meg az egyetem

2021. szeptember 13-án, hétfőn a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara a 21. tanévnyitó ünnepségét szervezte meg a friss elsőéves hallgatók és az egész egyetemi közösség számára.

Közel 350 alap- és mesterképzéses hallgatót üdvözölt hétfőn tanévnyitó ünnepségén a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Kara. Az elsőévesek a számos jókívánság és megszívlelendő tanács után ünnepélyes eskütételt tettek, hivatalosan is megnyitva ezzel a tanévet.

Az ünnepséget a járványügyis szabályozásokat figyelembe véve az intézmény Nagy Aulájában tartották. A hagyományoktól eltérően, idén szűkebb körben ünnepelték a várva várt jelenléti oktatás kezdetét. A zsúfoltság elkerülése érdekében több terembe osztották fel az első éves hallgatókat, akik élő közvetítésben követhették az Aulában zajló eseményeket. 

Az Sapientia Erdélyi Magyar Tudomány egyetem nevében elsőként dr. Mara Gyöngyvér, rektorhelyettes üdvözölte az új tanévet, majd dr. Lázár Ede, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának dékánja látta el jótanácsokkal a gólyákat. A tanévnyitó második felében a Hallgatói Önkormányzat elnöke Hajdó Zsombor köszöntötte a hallgatókat, ezt követően az esemény legfontosabb pillanata következett, amikor a gólyak, Lázár Ede dékán vezénylésével letették a hivatalos gólyaesküt. 

Az esemény zárómomentumaként a kar egyetemi lelkésze Csapai Árpád adta áldását az új tanévre. Az esemény a Magyar, illetve Székely himnusz közös eléneklésével zárult, majd 12 órától hivatalosan is elkezdődött az órarend szerinti oktatás. 

Eseménynaptár

2021. szeptember

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930