Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A Csíki Sör Manufaktúrával közösen a Sapientia EMTE elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Régiók Különdíját

A szeptember 3-án a magyarországi Országházban tartott díjátadón az egyetemünket Dr. Salamon Rózália Veronika, egyetemi docens képviselte. 

Az emlékoklevelet és a díjat, amelyet ők átvettek egyetemünk dékánjának, Dr. Kósa Istvánnak valamint az Élelmiszertudományi Tanszék vezetőjének, Dr. György Évának adták át. Az eseményre 2015. szeptember 10-én került sor délelőtt 10 órától a Sapientia EMTE csíkszeredai helyszínén, a 112-es tanácsteremben.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa 2015. évben a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Régiók Díja elismerést a Csíki Sör Manufaktúra – Lixid Projekt Kft. Csíkszentsimon részére ítélte oda, elismervén azt az elkötelezett tevékenységet, mellyel az 1548-ra visszatekintő hagyomá­nyokra alapozó receptek a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem szakemberei és egy helyi sörfőző mester segítségével újból felelevenedhettek.

A Magyar Termék Nagydíj Kitüntető cím 18. éve olyan áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyí­tottan elköteleztettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtá­sának.

Lénárd András megköszönte az egyetemi vezetőségnek azt, hogy a Csíki Sör Manufaktúra sikerében osztoznak, ugyanakkor kiemelte, hogy az egyetem szaktudása és az emberi erőforrás nélkül ez a sörgyár és termelés nem valósulhatott volna meg.

Salamon Rózália, az egyetem docense elmondta, hogy az egyetemnek ez egy nagyszerű lehetőség volt arra, hogy szakmailag fejlődjenek az itt végzett hallgatók, hiszen többen az Élelmiszertudományi Tanszék hallgatói közül a sörgyárban helyezkedtek el.

Tervben van a gyár bővítése, ahogyan a cégvezető elmondta, ez pedig azt vonja magával, hogy újabb munkaerőre lesz szükség, továbbra is partnerként tekint az egyetemre.

A találkozón és a díj továbbadásán szó volt még más együttműködési lehetőségekről, ösztöndíjprogramokról, valamint az egyetemen található erjesztő laboratórium modernizálásáról, egy új sörfőző technológia beszerzéséről.

Az eseményen jelen volt Dr. Kósa István dékán is, aki örömmel fogadta az intézmény fele kapott pozitív visszajelzéseket és kihangsúlyozta, hogy nem látja akadályát annak, hogy a további együttműködés ne folytatódna, akár másfajta területeken is.

A díjat végül Dr. György Éva a Sapientia EMTE, Élelmiszertudományi Tanszékének a vezetője vette át, megköszönve a bizalmat az intézmény fele.

Fotók az eseményről a Kar hivatalos Facebook oldalán találhatók!

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031