Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A JAZZ VAJON MI? előadás-sorozat hallgatóknak

2016. május 3-án, kedden este 8 órától kerül sor az első előadásra jazz témában. Lesz fejtágítás, szórakozás és kikapcsolódás is.

Az első előadást Sárik Péter fogja tartani a triójával május 3-án, Amit tudni akartál a jazzről, de sosem merted megkérdezni címmel. Amennyiben máris kérdés fogalmazódott meg bennetek, várjuk a kérdéseket a csikijazzfestival@gmail.com címre.

A második előadást két fiatal, közismert "arc" tartja majd, akiknek a neve még mindig titok, de pár részletét elárulunk róluk: 
- egyikük rádiós műsorvezető, "önjelölt zeneesztéta", zenész, híres okoskodó. Folyamatosan kutatja a kísérleti zenét és a zenének a különleges műfajait. 

- másikuk szintén zenész :), zenetanár, billentyűs, énekes, egyre mélyebben merül bele a jazz műfajba, ugyanakkor nagyon sok zenei műfajt játszik, és ismer.

Sárik Péter üzenete:

A jazz koncertek közönségének 90 százaléka nem tudja, hogy igazából mit is csinálnak a zenészek a színpadon. Azt sokan tudják, hogy improvizálunk, de, hogy ez mit jelent igazából, azt már nem. Ez nem baj, hiszen honnan tudnák? Az a baj, hogy nem merik megkérdezni, sőt szégyellik, mert azt hiszik, hogy illene tudniuk. Most itt az alkalom!  Bátran tegyétek fel a legbutábbnak, legegyszerűbbenek tűnő kérdéseket is Nem fogjuk megtudni, ki volt az! Ti viszont végre beláthattok a kulisszák mögé, és a következő jazz koncerten már teljesen más élményben lesz részetek. Szóval hajrá, találkozunk május 3-án, és válaszolunk mindenre, sőt meg is mutatjuk a gyakorlatban!

Helyszín: Sapientia EMTE, Csíkszereda, Nagy Aula

Facebook esemény ITT!

 

 

 

 

Eseménynaptár

2021. május

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31