Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A Sapientia Európában – a „Key Skills for European Union Hotel Staff” projekt indulása

Turizmus és nyelvtudás

     A Sapientia EMTE csíkszeredai karának Humántudományok Tanszéke felkérést kapott egy kétéves nemzetközi projektben való részvételre az Erasmus+ Európai Uniós program keretén belül. A projekt célja egy online felületen is elérhető angol nyelvű tananyag kidolgozása és kipróbálása szállodai és vendéglátóipari alkalmazottak számára és ennek felhasználhatóvá tétele okostelefon applikációként 12 európai nyelven, köztük magyarul és románul is.

     A projekt koordinátora egy dubrovniki (Horvátország) szakintézmény, a csapatban pedig egy szlovén, egy olasz, egy lett, egy angol és egy romániai magyar intézmény vesz részt. Az első, projektindító találkozóra Dubrovnikban került sor 2014. november 3-4. között, ahol a Sapientia EMTE-t Ajtony Zsuzsanna és Pál Enikő, a Humántudományok Tanszék oktatói képviselték. A találkozón sor került az intézmények közötti szerződés aláírására, valamint résztvevőkként átbeszéltük a projekt részleteit és az első félév sürgető részfeladatait. A megbeszélésnek csapatépítő jellege is volt, hiszen az együtt töltött idő alatt megismertük a partnerintézmények képviselőit és egyeztettünk a közös munka részleteiről. A program részeként egy rövid városnézésre is sor került, melynek során bejártuk az Adriai-tenger partján fekvő csodálatos óvárost, láttuk reneszánsz kori épületeit és a közelmúlt háborús időszakának nyomait.

     A következő találkozóra és az addig elvégzendő munka kiértékelésére jövő év áprilisában kerül majd sor itt, a Sapientia csíkszeredai campusán, ahová szeretettel várjuk a partnerintézmények képviselőit.

                                                                                                    Ajtony Zsuzsanna

 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031