Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A Sapientia Európában – a „Key Skills for European Union Hotel Staff” projekt Turizmus és nyelvtudás

A Sapientia EMTE csíkszeredai karának Humán Tanszéke felkérést kapott egy kétéves nemzetközi projektben való részvételre az Erasmus+ Európai Uniós program keretén belül. 

A projekt célja egy online felületen is elérhető angol nyelvű tananyag kidolgozása és kipróbálása szállodai és vendéglátóipari alkalmazottak számára és ennek felhasználhatóvá tétele okostelefon applikációként 12 európai nyelven, köztük magyarul és románul is.

A projekt koordinátora egy dubrovniki (Horvátország) szakintézmény, a csapatban pedig egy szlovén, egy olasz, egy lett, egy angol és egy romániai magyar intézmény vesz részt. Az első, projektindító találkozóra Dubrovnikban került sor 2014. novemberében, ahol a Sapientia Egyetemet Dr. Ajtony Zsuzsanna és Dr. Pál Enikő, a Humántudományok Tanszék oktatói képviselték.

A találkozón sor került az intézmények közötti szerződés aláírására, valamint résztvevőkként átbeszéltük a projekt részleteit és az első félév sürgető részfeladatait. A megbeszélésnek csapatépítő jellege is volt, hiszen az együtt töltött idő alatt megismertük a partnerintézmények képviselőit és egyeztettünk a közös munka részleteiről. A program részeként egy rövid városnézésre is sor került, melynek során bejártuk az Adriai-tenger partján fekvő csodálatos óvárost, láttuk reneszánsz kori épületeit és a közelmúlt háborús időszakának nyomait.

A következő találkozóra és az addig elvégzendő munka kiértékelésére április 22-24-én kerül sor itt, a Sapientia csíkszeredai campusán, ahová szeretettel várjuk a partnerintézmények képviselőit.

Dr. Ajtony Zsuzsanna

Eseménynaptár

2019. november

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930