Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A Sapientia Genovában – az Erasmus+ partnerségi projekt a végéhez közeledik

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszéke 2014 áprilisában csatlakozott a KeySkills4EUHotelStaff nevű nemzetközi projekthez, az EU Erasmus+ program keretében. 

A projekt célja elsősorban a turizmusban, szállodaiparban és vendéglátás területén dolgozók idegennyelvi kompetenciájának fejlesztése. Elsődleges, de nem kizárólagos célcsoportjaink tehát a turizmusban és vendéglátásban dolgozó munkaadók és munkavállalók, illetve e szakterület diákjai, akik számára a projektben résztvevők interaktív online tananyagot dolgoztak ki. Ez a tananyag egyrészt egy 12 európai nyelven (köztük magyarul és románul) elkészített A2/B1-es szintű, nyelvi kompetenciát fejlesztő részből, valamint egy B2/C1 szintű angol nyelvű részből áll. A projekt egy másik „terméke” egy okostelefon applikáció turizmus és szállodaipar témakörben a fent említett 12 nyelven. A projektben résztvevő hat partnerország Horvátország (a projekt koordinátora), Szlovénia, Olaszország, Lettország, Nagy Britannia, Románia. Ez utóbbit a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszékének csapata képviseli.

Az első három partnertalálkozóra a horvátországi Dubrovnikban, a romániai Csíkszeredában és a lettországi Rigában került sor. A soron következő találkozót 2016. április 21-22-én tartottuk az olaszországi Genovában, ahol az IPPSA Nino Bergese nevű partnerintézmény volt a házigazda, és ahol Dr. Ajtony Zsuzsanna és Dr. Pál Enikő vett részt a Sapientia képviseletében. Ezúttal a találkozó célja a különböző dokumentumok elemzése, pénzügyi problémák megbeszélése, az online tanagyag kipróbálásának jelenlegi állása volt, valamint előkészíteni a különböző partnerországokban tartandó országos szemináriumokat és az utolsó találkozót.

Az olaszországi találkozót különböző kulináris és turisztikai élmények tették gazdagabbá. Látogatást tettünk a házigazda intézményben, ahol a diákok és oktatóik által készített, jellegzetes genovai ételekből álló vacsorát fogyasztottunk el. A következő napon pedig kellemes sétát tettünk Genova történelmi belvárosában, ahol szintén néhány diák és tanár volt a túravezetőnk.

Az utolsó, projektzáró találkozóra hamarosan, idén júniusban kerül sor a szlovéniai Muraszombaton.

dr. Ajtony Zsuzsanna és dr. Pál Enikő 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031