Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A Sapientia Rigában – folytatódik az Erasmus+ projekt

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszéke már második éve vesz részt egy nemzetközi projektben, az Erasmus+ Európai Uniós program keretén belül.

A projekt főként a turizmusban dolgozókat igyekszik segíteni, nyelvtanulási segédeszközöket nyújtva az érdeklődők számára. A projekt eredményei között szerepel, többek közt, egy online felületen is elérhető angol nyelvű tananyag szállodai és vendéglátóipari alkalmazottak számára (B2-C1 szint), illetve egy okostelefon applikáció 12 európai nyelven (A2-B1 szint), köztük magyarul és románul is.

A projektben 6 partnerország vesz részt: Horvátország (koordinátori minőségben), Szlovénia, Olaszország, Lettország, Nagy-Britannia és Románia. Ez utóbbit a Sapientia Humán Tanszéke képviseli. Dubrovnik és Csíkszereda után, 2015. szeptember 23-25. között harmadik alkalommal került sor a partnerországok találkozójára a csodálatos Riga városában, ahol a Humán Tanszék is képviseltette magát.

A találkozón sor került a projektben résztvevő intézmények eddigi munkájának kiértékelésére, a korábban elkészített tananyagok kísérleti alkalmazási eredményeinek bemutatására, valamint a projekt hátralevő utolsó két féléve sürgető részfeladatainak megbeszélésére. A rendezvény keretén belül a partnerországok bemutathatták az eddig elvégzett munkájukat, illetve a résztvevőknek, köztük helybeli nyelvoktatóknak és a vendéglátóipar képviselőinek is, lehetősége nyílt kipróbálni a még munkafázisban lévő nyelvtanulási programot és a telefonos applikációt.

A megbeszélésnek csapatépítő jellege is volt, hiszen az együtt töltött három nap alatt alkalmunk adódott jobban megismerni egymást. A program részeként egy rövid városnézésre is sor került. Ezalatt bejártuk a szecessziós építészeti stílusról ismert Riga hangulatos óvárosát, láttuk csodálatos parkjait és történelmi műemlékeit.

A következő találkozóra és az addig elvégzendő munka kiértékelésére jövő év áprilisában kerül majd sor az olaszországi Genovaban, amelyre a Sapientia csíkszeredai karainak képviselői is hivatalosak.

Dr. Nagy Tünde és Dr. Pál Enikő

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031