Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A szeretet és a karácsony jegyében teltek az idei utolsó Ezüst Akadémia előadások

2017. december 19-20-án kerültek sorra azok az előadások, amelyek az idén záróelőadásként elhangzottak Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Csíkszeredában.

Mindhárom helyszínen az Ezüst Akadémia Oktatási Program résztvevői (közel 1200 személy) a szeretet és a karácsony témakörében hallgathattak meg előadásokat. Az előadások mellett idén is, akárcsak tavaly Csíkszeredában, adományokat gyűjtöttünk a hátrányos helyzetű gyerekek számára, főként azoknak, akik a Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes által működtetett otthonokban élnek.

fotók: Sipos Szabolcs

2017. december 19-én, kedden este Kézdivásárhelyen, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szívszorító és tanulságos történeteit, illetve a Szent Ferenc Alapítvány színjátszó csoportját ismerhettük meg. Hálásan köszönjük a nagylelkű adományokat a résztvevőknek, a fogyasztható termékek és játékok mellet közel 3000 lejt gyűlt össze. Az alapítvány gyerekeinek pedig köszönjük, hogy emlékeztettek az igazi értékekre.

fotók: Tofán Levente

2017. december 20-án, délután Sepsiszentgyörgyön a 300 fős közönség szintén meghallgathatta az atya útravaló szavait, és így karácsony közeledtével hazavihették a lelki táplálékot az akadémia tagjai. Sepsiszentgyörgyön is számos adomány érkezett az akadémiásoktól, hiszen a rengeteg tartós élelmiszer és cipősdoboz akció mellett 4000 lejt sikerült Böjte Csabának és az otthonoknak felajánlani.

2017. december 20-án, szerdán Csíkszeredában két előadást is tartott a hallgatóság számára Ilyés Zsolt, csíkszentléleki plébános, aki nemcsak lelki táplálékot biztosított az ott lévőknek, hanem szellemi tudásukat is gyarapította a résztvevőknek, hiszen elmesélte, hogyan is alakult ki a karácsony ünnepe és miként ünnepeljük azóta Jézus születését. Az adakozás Csíkszeredában sem maradt el, hiszen rengeteg tisztítószer, élelmiszer és édesség gyűlt a felajánlásokból, valamint pénzbeli adomány is érkezett 5800 lej értékben. 

fotók: Sipos Szabolcs

Végtelen hatalmas köszönettel tartozunk az összes Ezüst Akadémiás hallgatónak azért, hogy időt és energiát nem sajnálva hozzájárultak ahhoz, hogy hátrányos sorsú gyerekek ünnepét tegyék szebbé. A felajánlásokból összegyűlt összeget, azaz a 12 800 lejt a kézdivásárhelyi és csíkszeredai falvak otthonaiban osztjuk szét, hogy ezzel is könnyebb legyen az ünnep. 

fotók: Sipos Szabolcs

Kívánunk ennek a jóságnak és nagylelkűségnek a jegyében boldog ünnepet, áldott karácsonyt és kellemes időt mindenkinek a szerettei körében!

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30