Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A tanulást támogató erőforrások felmérése egyetemi hallgatók körében - workshop

2018. március 20-án, kedden 14-16 óra között a Tanárképző Intézet szegedi vendégei előadással egybekötött workshopot tartanak a 112-es teremben.

A tanulásttámogató erőforrások felmérése egyetemi hallgatók körében című workshop célja, hogy bemutassák a Szegedi Tudományegyetemen 2016-ban elkezdett bemeneti tanulás erőforrás mérés projektet és annak első eredményeit. 

A mérést az SZTE BTK Pszichológiai Intézetének kutatócsoportja tervezte azzal a céllal, hogy felmérjék az első éves hallgatók egyes pszichológiai jellemzőit, amelyek szerepet játszanak az eredményes tanulásban, elősegítik a sikeres egyetemi pályafutást így közvetetten megelőzhetik a lemorzsolódást a tanulmányok idő előtti abbahagyását. A kutatás célja az volt, hogy azonosítsák azokat a hallgatói csoportokat, akik kevesebb erőforrással rendelkeznek, ezáltal veszélyeztetettek a lemorzsolódással kapcsolatban, és később számukra fejlesztési lehetőségeket kínáljanak, a sikeres egyetemi tanulmányok elérése érdekében.

A workshop keretében először bemutatják a 2016-ban végzett pilot vizsgálat eredményeit, majd pedig a 2017-es vizsgálat főbb jellemzőt, a projekt fejlesztését és a további terveket. Az előadások után lehetőség lesz kérdéseket feltenni, illetve szakmai eszmecserét folytatni az elhangzottakkal valamint a lehetséges közös munkával kapcsolatban.

 Előadások:

1. Dr. Kőrössy Judit: Milyen pszichológiai háttere van a sikeres egyetemi tanulmányoknak? És mit válasszunk ezekből, ha segíteni kívánjuk a hallgatókat?

2. Dr. Gál Zita: Az önszabályozott tanulás vizsgálata és összefüggése a mindsettel elsőéves egyetemisták körében.

3. Dr. Jámbori Szilvia: Halogatás és önértékelés a társas támogatás és a felvételi eredményesség kontextusában

4. Dr. Szabó Éva: A tanulást támogató erőforrások mintázatai a rizikó csoportok azonosítása az első féléves tanulmányi eredmények alapján

Az előadás leírása itt olvasható.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031