Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A társadalmi önismeret útján

A fenti címmel szerveztük idén a végzős szociológus hallgatók záró konferenciáját, amelynek keretében bemutatták államvizsga munkáikat. 

2015. május 28-án került sor a végzős szociológus hallgatók záró konferenciájára. A házi védésnek megfelelő verseny egyben egy főpróbának is minősül az államvizsga-dolgozat megvédése előtt. A végzős hallgatók idén is bebizonyították, hogy érettekké kezdenek válni a szociológusi pályára, ugyanis számos érdekes és a társadalmunk számára releváns témában készítenek dolgozatot. Tallózva a dolgozatok tematikájából, megemlíthetjük a nevelőotthonokban élő fiatalok család- és jövőképének a kutatását, középiskolás diákok párválasztási szokásainak a kutatását Székelykeresztúron és a vásárlási preferenciák kutatását egy csíkszeredai középiskolában, a Sapientia EMTE bentlakóinak szabadidős tevékenységeinek a jellegzetességeit, a rocker/metálos szubkultúra sajátosságait.

A záró konferencia egyben egy tudományos verseny is volt, és a szoros eredmények miatt a Társadalomtudományi Tanszék oktatóiból álló háromtagú zsűri – Bálint Gyöngyvér, Sólyom Andrea és Telegdy Balázs – nem osztott rangsor szerinti külön díjakat, hanem egyszerre emelték ki a legígéretesebb munkákat, amelyeket Hurubás Ágota, Oláh Levente, Timár Orsolya és Bálint István készítettek.

Az idei záró konferencia is megerősíti azokat a korábbi tapasztalatokat, hogy a végzős hallgatóink számos olyan államvizsga-dolgozatot készítenek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban megismerjük azt a társadalmat, amelyben élünk.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031