Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A tusnádi palackozó üzemnél voltak szakmai látogatáson a biomérnök mesterisek

A Fenntartható biotechnológiák mesteri szak I. éves hallgatói Az ipar számára hasznos mikroorganizmusok tantárgy keretében szakmai látogatáson vettek részt a Tusnád Ásványvíz RT töltődéjénél.

Újtusnád településen üzemelő ásványvízpalackozó gyárat tekintették meg az elsőéves mesteris hallgatók 2021. március 31-én, dr. Máthé István oktató szervezésében.

Ferencz József műszaki igazgató illetve Barabás Zsolt a vízház koordinátorának szakmai kalauzolása mellett a diákok végigkísérték az ásványvíz palackozásához kötődő teljes gyártási folyamatot, megtekintve a kutat, a nemrég modernizált vízházat, a közelmúltban üzembe helyezett csúcstechnológiás, úgynevezett monoblokkos töltőállomást, ahol zárt rendszerben, a legmagasabb higiéniai körülmények mellett történik a palackok előkészítése, töltése és lezárása. A technológiai folyamat további lépései a címkézés, csomagolás és raktározás.

A látogatás végén jóhangulatú szakmai beszélgetésre és ásványvízkóstolásra is sor került. Mint kiderült több korábbi élelmiszeripari mérnök hallgatónk is dolgozik a palackozó üzemben, és újabb munkahelyi lehetőségek is kínálkoznak a mérnök hallgatóink számára.

A látogatás létrejöttéért köszönettel tartozunk Magyari Örsnek, a Tusnád Ásványvíz RT vezérigazgatójának.

Eseménynaptár

2021. április

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930