Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Amerikai ösztöndíj erdélyi fiatalok számára

A CTP Transylvania egyesület a Romániai Magyar Közgazdász Társasággal partnerségben március 6-án ismét megszervezi a Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány (CÖA) által felkínált amerikai ösztöndíjak interjúsorozatát Kolozsváron.

MBA, MPA, MA és MS típusú képzések közül lehet választani az International Business, Health Services Administration, Administration, Psychology, Communications Management, Organizational Leadership, Special Education és Applied Intelligence területéről. A pályázat keretében 11 felsőoktatási intézmény többnyire teljesen vagy részben finanszírozott képzésére hirdetnek ösztöndíjakat.

  • Kolozsvári interjú időpontja: március 6. (péntek)
  • Jelentkezési határidő a kolozsvári interjúra: február 15. 

A jelentkezéshez a következők szükségesek: magyar és angol nyelvű fényképes önéletrajz, motivációs levél.

A pályázattal kapcsolatos jelentkezéseket a transylvania@ctpinfo.hu címre várják.

Fontos tudnivalók: Az amerikai egyetemi helyekre a jelentkezés és felvétel folyamatos, de minél előbb jelentkezik egy hallgató, annál könnyebb felkészülni. A szükséges felkészülési idő 5−12 hónap, melyben benne van a szükséges vizsgák (pl. TOEFL nyelvvizsga) megszerzése, korábbi diplomák amerikai akkreditációja, egyetemi felvétel adminisztrációja és a vízumügyintézés. A kiutazási időpontok minden évben januárban és augusztusban vannak, jelentkezési időponttól függően.

További információk: http://www.ctpinfo.hu/

Eseménynaptár

2019. március

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031