Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Attila, the Drink of Gods

A fenti nevet viselő, a hallgatóink által készített savós sör II. helyezést érdemelt az Ecotrophelia nemzetközi versenyen.  

Május 25-27 között Temesváron került sor a IV. Ecotrophelia Öko-innovatív élelmiszer előállító nemzetközi verseny országos döntőjére. A versenyen 11 romániai egyetemi központ képviseltette magát (Iași, Kolozsvár, Temesvár, Suceava, Nagyvárad, Galac, Nagyszeben, Brassó, Târgoviște, Craiova és Csíkszereda) összesen 19 csapat mérte össze tudását és mutatta be a hallgatók által készített öko-innovatív termékeket. 

A termékeket élelmiszeripari, élelmiszer-minősítési szakemberek és menedzserek értékelték, figyelembe véve a termék eredetiségét, újdonságát, ipari termelési megvalósíthatóságát, érzékszervi tulajdonságait, csomagolási körülményeket, piaci promócióját, a termék és technológia környezet baráti jellegét és a termék előállítás üzleti tervét.

A szakmai és tudományos bemutatóból, illetve érzékszervi bírálatból álló megmérettetésen hallgatóink, Bán Delinke, Kolozsi Orsolya, Kuzman Hajnalka, Szőcs Hunor, Tankó György és Vultur Alexandru az Attila, the Drink of Gods nevezetű savós sörükkel II. díjban részesültek, maguk mögött hagyva jeles egyetemeket képviselő csapatokat. A termékről részletesebben a facebook oldalán olvashatnak.

Az Ecotrophelia 2015 Románia verseny győztesei a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem hallgatói, akik októberben, a Milánóban sorra kerülő Európai döntőben Romániát fogják képviselni.

Gratulálunk a kiváló teljesítményhez és a komoly munkához mindannyiuknak!

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031