Az őszi felvételi vizsgák beosztása

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Az őszi felvételi vizsgák beosztása
Az őszi felvételi vizsgák beosztása
Az őszi felvételi vizsgák beosztása
2016. szeptember 9.

Az alábbiakban elérhető a 2016. szeptember 12-én tartandó felvételi vizsgák idő- és terembeosztása.

Hírek
2024-03-25
2024-03-25
2024-03-22
2024-03-20



Tagek

ECL Országos nyelvi vetélkedő 2016
2016 szeptember-október periódusban a Romániai Országos ECL Programiroda a Nemzetközi ECL Konzorcium Titkárság közreműködésével megszervezi az Országos ECL Angol Nyelvi Vetélkedőt IX-XI. osztályos tanulóknak.

Bentlakásba bejutók listája
Az alábbiakban közöljük az egyetem bentlakásába bejutók, a várakozók és az elutasított kérelmek jegyzékét, valamint egyéb hasznos információkat.

Sapientiás kutatók a kanadai mikrobiológiai világkonferencián
2016. augusztus 21-26. között Montreál adott otthont a 16. Nemzetközi Mikrobiális Ökológiai Szimpóziumnak (ISME 16), amelyen 53 ország több mint 2000 kutatója vett részt.

Kíváncsi vagy, hogy kik a mindennapok szuperhősei?
Dr. Mara Gyöngyvér, egyetemi docens megmondja nekünk, hogy miért van szükség környezetmérnökökre. Nézd meg az alábbi videót!

Ősszel még felvételizhetsz, vannak helyeink
2016. szeptember 5-9. között még lehetőség van a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karára felvételizni, hiszen vannak még megmaradt helyek, amelyek be lehet tölteni.

Lemaradtál? Sebaj! Van még lehetőség!
2016. szeptember 5-9. között van lehetőség jelentkezni képzéseinkre, a fennmaradó helyek függvényében.

Pályázati kiírás tanársegédi állások betöltésére - 2016/2017 tanév, I. félév
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet meghatározott időre szóló tanársegédi állások betöltésére a 2016/2017-es egyetemi év első félévétől.

Kezdődik a gazdasági mesterképzésekre az iratkozás
2016. augusztus 22-26. között zajlik az iratkozás az Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy, valamint a Vezetés és szervezés mesteri képzésekre. Ugyanekkor lehet még Fordító és tolmács mesterképzésre is jelentkezni a fennmaradó helyekre.

Büszkék vagyunk volt hallgatóink sikerére
A tanárok versenyvizsgáján Hargita megyében román nyelv és irodalomból két kilences fölötti jegy született, mindkét vizsgázó a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Karán végezte tanulmányait. Román nyelv és irodalomból 27-en vizsgáztak a megyében. Forrás: szekelyhon.ro

Megvannak a 2016-os felvételi eredmények
A 2016-os felvételi eredményei INNEN elérhetőek!

Tanulmányi titkárság ügyfélfogadása augusztusban
Ezúton értesítünk benneteket, hogy a Tanulmányi Titkárságon augusztus 8-19-e között az ügyfélfogadás szünetel.

Megvan a felvételi vizsgák és szóbeli meghallgatások beosztása
2016. július 28-án zajlanak a felvételi vizsgák, ennek terembeosztását és névsorát IDE KATTINTVA érhetik el.

Akkreditálták a Világ- és összehasonlító irodalom-Angol nyelv és irodalom szakunkat
2016. július 29-én jelent meg a Bukaresti Akkreditációs Bizottság határozatában, hogy a humántudományi képzésünket akkreditálták.

Zoomoltunk Tusványoson
2016. július 20-23. között részt vettünk az idei szabadegyetemen Tusnádfürdőn. A Csíkszeredai Kar különböző előadásokkal és foglalkozásokkal készült az érdeklődőknek. Oktatóinknak és hallatóinknak ezúton is köszönjük a részvételt és a tartalmas programokat!

Hallgatóink megvédték diplomamunkáikat
A 2015/2016-os tanévben is sikeresen államvizsgáztak a végzős hallagatók a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán.

#gifmaker Tusványoson
Fakultatív kísérőprogrammal is készültünk az idei Tusványosra, így a stúdiófoglalkozáson az érdeklődők a gifezést próbálhatták ki.

Megkezdődött a beiratkozás a Sapientia egyetemen
Az M1-es csatorna ismét tudósított a Sapientia EMTE híreiről, így bővebben tájékozódhatunk a ma indult felvételi beiratkozásról. Dr. Makó Zoltán, a Csíkszeredai Kar dékánja beszélt a Ma délután műsorában.

Mi is az a hálózattudomány?
2016. július 20-án szerdán hallgathatjuk meg Dr. Telegdy Balázs előadását a hálózatokról Tusványoson, a Sapientia sátorban.

Zoom a részletekre! - ott leszünk Tusványoson
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem idén is jelen lesz a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényen. Programjainkat 2016. július 20-23. között látogathatják az érdeklődők.

Szakmai terepgyakorlat „Erdély aranyvidékén”
2016. június 29. és július 5. között az Erdélyi-érchegységben szakmai terepgyakorlatoztak a környezetmérnök szakos hallgatók.

Mit olvasnak a tusnádfürdői fiatalok?
Kíváncsiak voltunk, hogy Tusványos közeledtével mit olvasnak a mai fiatalok. Az alábbi videóból kiderül.

5 ok, hogy miért érdemes a Sapientiára felvételizned
2016. július 18-27. között várjuk az idei felvételizőket a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karára.

Így lesz pénzed Tusványosra!
Hogyha érdekel, hogy pénzetek 20%-ából, hogy teremthetitek meg jövőtök 80%-át, akkor várunk benneteket 2016. július 20-án, szerdán, Tusványoson a Sapientia sátorban, ahol Tánczos Levente-József tippjeit ismerhetitek meg. ZOOMoljunk a részletekre!

Meghirdetjük a Go Green ösztöndíjunkat!
A Go Green a Sapientia EMTE Biomérnöki Tanszéke és a Sapientia Siculorum Alapítvány környezetvédelmi programja, amely elsősorban a Sapientia EMTE környezetmérnök hallgatóit célozza meg.

A Maximus hallgatói díj nyerteseivel beszélgettünk
Az idei ballagási ünnepségen kiosztásra került a Maximus hallgatói díj, amelyet a tudományos munkáért és szakmai fejlődésért ítéltek oda három hallgatónk részére.

Záró konferencia és partnertalálkozó Muraszombaton
- a KeySkills4EUHotelStaff projekt a végéhez közeledik -

Lassan érkeznek haza hallgatóink az Erasmus+ programról
Ebben a tanévben is sok diákunk vett részt az Erasmus+ mobilitási programon, ők félévet vagy akár egy évet is az Európai Unió egyik felsőoktatási tanintézményében töltöttek.

Hallgatóink is részt vettek az V. SZIE Regattán Szarvason
2016. június 24-26. között a Szent István Egyetem és az SZIE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata közösen szervezte meg az V. SZIE Regattát Szarvason, a Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar kampuszán.

#felvételizzcsíkszeredába
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara 2016. július 18-27. között várja a felvételizni vágyókat. Készítettünk egy videót, nézd meg!

Pályázat leendő mérnökhallgatóknak
Ingyen kollégiumi szállást és ebédet biztosító ösztöndíjra pályázhatnak azok a középiskolát végző diákok, akik a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán szeretnének továbbtanulni a biomérnöki szakok valamelyikén.

Mérnökké avattuk hallgatóinkat
2016. június 16-án, csütörtökön 17 órai kezdettel tartottuk a Mérnökavató ünnepséget a Márton Áron Főgimnázium dísztermében.

Idén lesz a X. Mérnökavató ünnepség
2016. június 16-án, csütörtökön 17 órai kezdettel tartjuk a Mérnökavató ünnepséget a Márton Áron Főgimnázium dísztermében.

Elballagott a 181 végzős hallgató Csíkszeredában
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának idei ballagási ünnepségére 2016. június 10-11. között került sor. A korábbi évek hagyományait követve ez alkalommal is kétnapos volt a rendezvény.

Vendégünk lesz Dr. Barnabás Beáta akadémikus asszony
2016. június 16-án a Kolozsvári Akadémiai Bizottság és a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának vendége lesz Dr. Barnabás Beáta akadémikus asszony a Magyar Tudományos Akadémia Főtitkárhelyettese.

Átvehetők az egyetemi és mesteri oklevelek Kolozsváron
Azon végzett hallgatók, akik a Sapientia EMTE által szervezett államvizsgán/disszertáción vettek részt, személyesen átvehetik egyetemi/mesteri oklevelüket Kolozsváron a Rektori Hivatalban, naponta 9-15 óra között.

Dr. Nistor Laura: Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy? – előadás Csíkszeredában
Júniusban a Kávéházi előadások programsorozat keretén belül egy közkedvelt, igen népszerű témát dolgozunk fel, így Dr. Nistor Laura, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi docense tart előadást Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?címmel fogyasztásról, divatról, szociológiáról.

Közeledik a ballagás időpontja
Az idei hagyományosan kétnapos ballagási ünnepségre 2016. június 10-11-án kerül sor. A keretprogram alább olvasható

Fiatal Kommunikációkutatók Fóruma
2016. május 30-án, hétfőn egynapos műhelykonferenciára kerül sor a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán. A konferencián a Budapesti Corvinus Egyetem doktoranduszai és a Sapientia hallgatói vesznek részt.

Ezüst Akadémia: évzáró telt ház előtt
Minden alkalommal telt ház előtt tartottak előadást az Ezüst Akadémia meghívott előadói Csíkszeredában. Az idősebb korosztálynak szóló oktatási program hivatalosan szerdán zárult a Csíki Moziban. - írja a székelyhon.ro

Biomérnök hallgatók hozták haza a X. Kárpátaljai TDK I. díját
2016. május 20-22. Között szervezték meg Kárpátalján, Beregszász városában a X. Jubileumi Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferenciát (KTDK).

Átvehetők az egyetemi oklevelek
Azon végzett hallgatók, akik a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által szervezett államvizsgákon vettek részt, személyesen átvehetik egyetemi oklevelüket 2016. május 27-én, pénteken, 9 és 17 óra között a 2-es teremben, személyi igazolvány alapján.

A társadalmi önismeret útja II.
A fenti címmel szerveztük meg, immár második alkalommal a végzős szociológus hallgatók záró konferenciáját. A már hagyományosnak mondható konferencia egyben a szakdolgozatok házi védésének is minősül, és ebben az értelemben az államvizsga-dolgozat megvédésének a főpróbájaként is tekinthető.

Nyílt előadás: BI alapok
2016. május 25-én, szerdán 16 órától kezdődően újabb előadásra kerül sor a Magic Solutions közreműködésével.

Hallgatóinkat is díjazták az idei ETDK-n
A XIX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia záróünnepségére május 22-én került sor a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Auditorium Maximum termében. 112 hallgató nyert részvételt a 2017-es magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.

Dr. Tapodi Zsuzsa Székelyudvarhelyen tart előadást
2016. május 24-én, kedden 18 órától tartjuk a következő kávéházi előadásunkat Székelyudvarhelyen. A Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karának egyetemi docense, Dr. Tapodi Zsuzsa irodalomról fog beszélni.

Erasmus+ pályázati felhívás oktatási célú mobilitásra (STA) a 2016/2017-es tanévben
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet oktatási célú Erasmus+ mobilitási támogatás elnyerésére a 2016/2017-es tanévben.

Erasmus+ pályázati felhívás felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitására (STT) a 2016/2017-es tanévben
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet felsőoktatási munkatársak számára képzési célú Erasmus+ mobilitási támogatás elnyerésére a 2016/2017-es tanévben.

Mesteriznél? Mutatunk valamit!
Várunk hozzánk idén is, képzéseinkről bővebben itt a honlapon olvashattok!

Környezetszennyezések ökológiai hatásai: Az állapotfelméréstől a probléma orvoslásáig
2016. május 20-án, pénteken kerül sor nyílt előadás-sorozattal egybekötött kutatási eredmények bemutatására. Helyszín: Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kar, 15-ös terem

Nyílt előadás, megduplázva
Kettős nyílt előadásra kerül sor május 18-án, szerdán 14 órától a 15-ös előadóteremben.

Divatszociológia: Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?
Májusban a Kávéházi előadások programsorozat keretén belül egy közkedvelt, igen népszerű témát viszünk el Sepsiszentgyörgyre. Dr. Nistor Laura, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi docense tart előadást.

Tejgyárlátogatáson voltak a biomérnök mesteris hallgatók
A Fenntartható biotechnológiák mesteri szak I. éves hallgatói a Környezet és az ember számára hasznos mikroorganizmusok tantárgy keretében hivatalos szakmai látogatáson vettek részt a csíkszeredai S.C. Lactate Harghita S.A. tejgyárban.

Légy önkéntes!
A Hargita Megyei Kulturális Központ önkénteseket keres szervező csapatába a Csíkszeredai Régizene Fesztivál (2016. július 14–17.) és a Régizenei Nyári Egyetem (2016. július 10–15.) időszakára.

Újra terepen a szociológus hallgatók!
2016. május 4–6. között újra szociológusi terepmunkára került sor. A feladat ezúttal a Kovászna megyei középiskolások véleményének a felmérése volt, amely az Európai Unióról való ismereteket, valamint az Unióval szembeni attitűdöket mérte.

Sógor Csaba: Európa átalakulóban - a migráció okozta kihívások
2016. május 17-én, kedden, 18 órai kezdettel hallgathatjuk meg Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő nyílt előadását a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán.

A Hallgatói Önkormányzat Elnöke kiváló humorista
Nem, ez nem vicc! András Előd a 20 legjobb között szerepelt a Magyarország szereplek! vetélkedőn és nagy eséllyel az első tíz között lehet hamarosan.

MAXIMUS hallgatói díj a legkiemelkedőbb tudományos munkáért
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara 2015 májusában alapította meg ezt a díjat, amelyet egy végzős alapképzéses, illetve egy végzős mesteris, kiemelkedő eredményeket elért hallgatónak ítél oda évente.

Közzétesszük a 19. Agrártudományi ETDK eredményeit
2016. május 6-7. között került megszervezésre az Agrártudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán. 27 alapképzős és mesteris egyetemi hallgató 19 dolgozattal nevezett be.

Nyílt előadás: RuhaCipőFacebookEmail
2016. május 12-én 18 órától Sipos Betti média szakember, újságíró tart előadást az alapvető kommunikációs magatartásokról a Nagy Aulában.

Ökohétvége Csíkszeredában
Hargita Megye Tanácsa kétnapos rendezvényt szervez, melynek keretében lehetőségi nyílik megismerkedni a szelektív hulladékgyűjtés fogalmával és annak folyamatával. Ezen alkalomból csatlakoztak a Sapientia EMTE Környezetmérnöki szakos diákjai, valamint a Hallgatói Önkormányzat csapata.

Hétvégén is tartjuk a szokásos érettségi felkészítőket
2016. május 6-án matemetikából, május 7-én pedig román nyelv és irodalomból lehet felkészítőre jönni a Sapientia EMTE csíkszeredai épületébe.

A magyar design bemutatása a Rubik-kocka jegyében
2016. május 11-én, szerdán kerül megszervezésre A magyar design bemutatása a Rubik-kocka jegyében nevezetű esemény, melynek szervezői Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és a Sapientia EMTE Csíkszeredai Hallgatói Önkormányzata.

Tehetségtoborzó találkozó
2016. május 10-én, kedden 14 órai kezdettel Erdély legnagyobb magyar médiavállalkozása Tehetségtoborzó találkozót tart egyetemünk hallgatóinak. Helyszín: 12-es terem

Mesteris nyílt napokat szervezünk
2016. május 20-21. között szervezzük meg a mesteris nyílt napokat a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karán.

Agrártudományi ETDK lesz nálunk
2016. május 6-7. között 19. alkalommal kerül megszervezésre az Agrártudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia, amelynek ez évben a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara a szervezője.

Üzleti informatika - Mi is az az ERP, CRM BI?
2016. május 4-én 16 órától a 221-es teremben lesz egy újabb IT tematikájú előadás.

A Sapientia Genovában – az Erasmus+ partnerségi projekt a végéhez közeledik
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszéke 2014 áprilisában csatlakozott a KeySkills4EUHotelStaff nevű nemzetközi projekthez, az EU Erasmus+ program keretében.

Székely János: Jogi kérdések, válaszok, megoldások a családban
2016. május 4-én, szerdán egy újabb előadót várunk az Ezüst Akadémiánkra, aki ezúttal jogi kérdéseinkre ad választ.

Dr. Makó Zoltán volt a vendége a Ma délután című műsornak
2016. május 1-én, vasárnap volt megnézhető az a stúdióbeszélgetés az M1-es csatornán, ahol arról beszéltek, hogy milyen népszerűségnek örvend a Sapientia EMTE csíkszeredai helyszíne.

Népszerű lett a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara
2016. április 29-én meglátogatott minket az M1-es csatorna stábja.

A mikroorganizmusok, amelyek bennünk élnek - előadás Gyergyószentmiklóson
2016. május 3-án, kedden folytatjuk a már jól ismert Kávéházi előadást és beszélgetést Gyergyószentmiklóson is.

ECL nyelvvizsga lehetőség a Sapientián
A vizsga dátuma 2016. június 11-én, szombaton 9 órától lesz. Jelentkezni Dégi Zsuzsanna tanárnőnél lehet a zsiged@yahoo.com e-mail címen.

Eötvös Loránd Tudományegyetem Kárpát-medencei Nyári Egyetem 2016
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem huszonegyedik alkalommal rendezi meg a határon túli magyar anyanyelvű egyetemi hallgatók számára az ELTE Kárpát-medencei Nyári Egyetem 2016 programot 2016. július 5. és július 9. között (érkezés 2016. július 4. (egész nap), egész napos kirándulás 2016. július 10., távozás 2016. július 11.)

Dr. Mara Gyöngyvér Csíkszeredában: A mikroorganizmusok, amelyek bennünk élnek
2016. április 26-án, kedden folytatódik Csíkszeredában a Kávéházi előadások programsorozat, ezúttal Dr. Mara Gyöngyvér a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karának egyetemi docense tart előadást a Frei kávézóban A mikroorganizmusok, amelyek bennünk élnek címmel.

Véget értek a nyílt napjaink
2016. április 18-22. között az Iskola másként rendhagyó oktatási hétre ütemeztük nyílt napjainkat, hogy a középiskolásoknak lehetőséget teremtsünk intézményünk megismerésére.

A JAZZ VAJON MI? előadás-sorozat hallgatóknak
2016. május 3-án, kedden este 8 órától kerül sor az első előadásra jazz témában. Lesz fejtágítás, szórakozás és kikapcsolódás is.

Nyílt napokat szervez a Csíkszeredai Kar
2016. április 18-22. között az Iskola Másként rendhagyó oktatási hétre ütemeztük nyílt napjainkat, amikor a középiskolás diákok bejöhetnek intézményünkbe és megismerkedhetnek a képzési kínálatunkkal, valamint az egyetemi diákélettel.

Discourse, Culture and Representation II.
Konferencia beszámoló. A Sapientia EMTE Humántudományok Tanszéke és az American Hungarian Educators Association szervezésében 2016. április 15-16-án került sor a „Discourse, Culture and Representation II” című angol nyelvű nemzetközi konferenciára.

Szent György Napokon a Sapientia: Trendek a tudományokban
2016. április 23-án, szombaton a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara is képviselteti magát az idei Szent György Napokon. Mint minden évben, idén is készültünk szakmai, valamint szórakoztató programmal. Az idei esemény témája: Trendek a tudományokban.

Kari Tudományos Diákköri Konferencia – 2016 Beszámoló
Az idei Kari TDK 2016. április 11-12. között került megrendezésre Csíkszeredában, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara, a Kari Tudományos Diákköri Tanács, illetve a Csíkszeredai Hallgatói Önkormányzat szervezésében.

Dr. Tar Gyöngyi: Szépkor=öregkor?
2016. április 20-án, szerdán 16 órai kezdettel az Ezüst Akadémia következő vendége Dr. Tar Gyöngyi, a Hargita megyei közegészségügy igazgatója lesz.

Divat vagy társadalmi felelősségvállalás?
2016. április 22-én, pénteken 17 órától kerül sor egy szakmai véleménynyilvánításra és beszélgetésre a pelenkázási szokásokról a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán. Az esemény társszervezője a Trëzy - a csíki mosható pelenka. Helyszín: Kis Aula

Véget ért a Sapitour verseny
2016. április 14-én, csütörtökön, tartottuk a SapiTour turisztikai ismereti vetélkedő második fordulóját a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karán.

Nyílt előadás: Software Development using Agile Project Management: Scrum Kanban
2016. április 18-án, hétfőn, 16 órától újabb nyílt előadásra kerül sor, azok számára, akik az IT témában érdekeltek.

Álláshirdetés: PR felelős - Rektori Hivatal (Kolozsvár)
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Rektori Hivatala pályázatot hirdet PR felelősi munkakör betöltésére.

Tanulmányi kiránduláson voltak a humán szakosok
29 diák 3 oktató kíséretében operaelőadással egybekötött, egynapos tanulmányi kirándulást tett Brassóba.

Búvártanfolyamot népszerűsítő előadás
2016. április 13-án, szerdán 18 órai kezdettel vehetünk részt egy búvártanfolyamot népszerűsítő előadáson az egyetemen.

Legjobb előadás díj oktatónknak nemzetközi környezetvédelmi konferencián
Szilveszter Szabolcs, a Biomérnöki Tanszék oktatója, és Fikó Dezső Róbert doktorandusz részt vett az INTERNATIONAL CONFERENCE ON AIR, WATER, AND SOIL POLLUTION AND TREATMENT (AWSPT'16) konferencián Prágában.

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy? - előadás Székelyudvarhelyen
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara ismét előadást szervez, így 2016. április 12-én, kedden, 18 órától folytatjuk kávéházi előadás-sorozatunkat Székelyudvarhelyen. Az eseménynek a G.Caffe ad otthont.

Újra akkreditálták a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet
Romániában 1993 óta kell akkreditáltatni a felsőoktatási intézményeket és szakokat. Az akkreditációt a Romániai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Hatóság (ARACIS) végzi a törvény előírásainak megfelelően.

Nyílt előadás: A székelyföldi IT térkép
2016. április 6-án, szerdán 16 órai kezdettel hallgathatjuk meg Szmolka Editet, a Magic Solutions tagját.

Dr. Csapó János: Funkcionális, egészségvédő élelmiszerek a táplálkozásban
2016. április 6-án, szerdán 16 órától Dr. Csapó János professzor lesz az Ezüst Akadémia következő előadója.

Nézd meg egyetemi kampuszunkat egy virtuális sétával!
Ha még nem jártál a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karán, akkor itt a lehetőség, hogy virtuálisan sétálj egyet! Oszd meg másokkal is! grin hangulatjel

Erasmus+ tájékoztató délutánt tartunk
2016. április 4-én, hétfőn 18 órától intézményünk Erasmus koordinátoraitól kérdezhettek, valamint, akik már vettek részt a programban mesélnek a tapasztalataikról.

SapiTour
Kik jutottak tovább a második fordulóba?

Megvannak a SapiTour vetélkedő II. fordulójának tematikái
2016. április 14-én, csütörtökön mérettetnek meg a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karán, azok a csapatok, akik a SapiTour vetélkedő I. fordulójából továbbjutottak!

Dr. Tapodi Zsuzsa Gyergyószentmiklóson tart előadást
2016. április 5-én, kedden 18 órai kezdettel Dr. Tapodi Zsuzsa lesz a következő Kávéházi előadás-sorozat előadója.

Terepgyakorlat a sepsiszentgyörgyi inkubátorházban
Humánerőforrás és szociológia szakos hallgatók vettek részt különböző klaszterek elemzésében.

SapiTour első forduló
Nézd meg, hogy csapatod érvényes feladatlapot küldött-e be!

Lezárult a SapiTour turisztikai verseny regisztrációja
2015. március 25-ig jelentkezhettek, azok a 2-3 fős középiskolás csapatok, akik ambíciót éreztek magukban, hogy megmérettessék tudásukat egymással.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar

Csíkszereda, Hargita megye, Szabadság tér, 1. szám, 530104

Tel.: +40-266-314-657, fax: +40-266-372-099
E-mail: csikszeredauni.sapientia.ro 

btz webdesign