Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

BFS Szakkollégiumi Napok voltak

Idén először került megrendezésre  a Bölöni Farkas Sándor Szakkollégiumi Napok március 20-22. között. Három napos rendezvénysorozat keretein belül voltak előadások, verseny és buli is.

A megnyitóra 2014. március 20-án került sor, amelyet lampioneregetés követett, több mint 100 lampiont engedtek fel a szakkollégium tagjai a városlakókkal közösen. 
Ez után a OneCaffeban az érdeklődők a Nevetséges gazdaság című előadáson vehettek részt, az előadó Fülöp-Árpád Zoltán volt, az érdeklődők gazdasági érdekességeket, vicces történeteket hallhattak. 
 
Másnap a középiskolás és egyetemista csapatok mérhették össze tudásukat egy vállalkozás szimulációs játék keretein belül. A verseny lényege, hogy a csapatok átvehetik egy vállalat vezetését, döntéseket hozhatnak, stratégiát alkothatnak, egymás versenytársai a verseny alatt. 
 
Két kategóriában zajlott párhuzamosan a verseny: a középiskolások és az egyetemisták között.  A középiskolások közül a Kájoni János Kereskedelmi Iskolaközpont csapata az AranyÁszok lett az első helyezett. Az egyetemista csapatok közül a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csapata Happy Three Friends lett a győztes.
 
A péntek délután egy előadással folytatódott, a Ortenszky Loránd, a Telenor Magyarország Zrt., Projektmenedzsment és Megoldástervezés Osztály vezetője tartott előadást “Légy hatékony ne robbanékony” címmel, a projektmenedzsment lényegéről, működéséről, nehézségeiről mesélt nekünk a szakértő, élettapasztalata alapján. 
 
A szombati napon ismét egy előadást hallgathattak meg az érdeklődők, a OneCaffe kávézóban, amelyet Tánczos Levente-József tartott, A modern kor rabszolgái címmel. 
 
Este egy bulival zárult a BFS Napok, a Mayden Clubban , a zenét Dj Andris biztosította.
Köszönjük a támogatóinknak: San Gennaro Ristorante&Pizzeria, Chicken’s food, Bakó cukrászda, OneCaffe, Ólommadár, HARVIZ S.A.

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30