Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Diákjaink is részt vettek az XV. Országos Esettanulmány Versenyen

2014. március 8-10. között zajlott Budapesten a XV. Országos Esettanulmány verseny.

Idén is megrendezésre került a Budapesti Corvinus Egyetem szakkollégiuma által szervezett Országos Esettanulmány Verseny (OEV). Az idei volt a tizenötödik alkalom és érdekesség képpen tizenöt egyetem csapatai mérték össze tudásukat.

A rendezvény 3 napos programja alatt a Budapesti Mercure Korona Hotel biztosította a résztvevők szállását. 

 

A verseny programja:

  • március 8-án, szombaton volt megnyitó, a csapatok megkapták az esettanulmányokat és volt pár órájuk dolgozni vele,
  • március 9-én, vasárnap a teljes nap a csapatok rendelkezésére állt az eset kidolgozására, a nap végén egy prezentáció és egy vezetői összefoglaló leadásával véget ér az eset kidolgozása,
  • március 10-én hétfőn voltak a prezentációk, három elődőntőbe sorolták a csapatokat, vagyis minden elődöntőben 5 csapat prezentált és minden elődöntőből egy csapat jutott be a döntőbe.

A döntőbe bekerült három egyetem: Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem és végül a Central European University.

A megoldandó eset az idén egy borpincészet volt. Nem volt  konkrét probléma megfogalmazva amit meg kellett oldani. Az ilyen típusú eseteket nyílt esetnek hívjuk, mivel mindenkinek a kreativitására és tudására van bízva milyen megoldással áll elő.

A BFS Team csapata vett részt a  versenyen.

A csapat tagjai: Vántsa Anna, Gráncsa Zsolt, Mezei Ildikó és Tifán Zsolt.

"Azt gondolom hatalmas megtiszteltetés részt venni egy ilyen nagyszabású szakmai rendezvényen, ahol a tudásunkat nem a tanárok hanem vállalatvezetők  értékelik. A megnyitón elhangzottak alapján csak a megfelelő oktatási színvonalat biztosító egyetemek kapnak meghívást évről évre, úgy gondolom a jövőbeni csapatok kiválasztása s felkészítése során ezt kell figyelembe venni. Sajnos nekünk egy hetünk volt a felkészülésre, de úgy gondolom jól teljesítettünk, ezúton is szeretnék köszönetet mondani Tánczos Levente-József és Fejér- Király Gergely tanárainknak a felkészítésért." - Vántsa Anna

 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031