Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Diákjaink önkéntes munkája

Beszámoló az angol nyelvű felkészítőről a  Szent László Gyermekvédelmi Központban.

Március 22-én megkezdték önkéntes tevékenységüket a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói. Szombaton Tusnádfürdőn a Szent László Gyermekvédelmi Központban tartottak angol nyelvű felkészítőt az V-VIII. osztályos tanulók számára.  Öt román nyelv és irodalom - angol nyelv és irodalom szakos önkéntes hallgató vállalta, hogy szabadidejét jótékony célra használva, segíti a központban lakó, mintegy 15-20 gyermek nyelvi felkészülését. Részt vett négy első- és egy másodéves hallgató.

A felkészítő elsődleges célja, hogy a diákok nyelvi felkészülését segítsék, szókincsüket és nyelvtudásukat egyaránt gyarapítsák. Másodsorban fontosnak tartják a gátlások leküzdését, hogy merjenek angol nyelven beszélni.  

Az önkéntesek játékosan, a gyerekek számára érdekessé téve szervezték meg és tartották a két órás felkészítőt. A gyerekeknek lehetőségük volt elsajátítani valamint gyakorolni az angol nyelv alapjait. Megtanultak bemutatkozni, továbbá új szavakat és kifejezéseket sajátítottak el. A diákok aktívan részt vettek különféle játékokban. A személyes névmások ismeretének felelevenítése mellett egymást jellemezve ismételték át a külső tulajdonságokat jelölő mellékneveket. Azon diákok, akiknek egy-két szó, vagy kifejezés ismeretlen volt lejegyezhették füzeteikbe a helyes magyar megfelelőjével egyetemben. A tevékenység végeztével hallgatóink megkérték a tanulókat, hogy pár mondatban foglalják össze és értékeljék a tapasztaltakat. A visszajelzésekből is látszik, hogy van igény a nyelvtanulásra, a tanulók pozitívan értékelték a hallgatók munkáját. 

Ez a kezdeményezés mind a központban lakó diákok, mind az önkéntes hallgatók számára kiváló lehetőséget biztosít. A diákok bővíthetik az angol nyelv terén szerzett ismereteiket, a hallgatók pedig betekintést nyernek a pedagógiai életbe, valamint alkalmuk nyílik arra, hogy az elméleti tudásukat gyakorlatba ültessék és tapasztalatot szerezzenek.

 

Írta: Bálint Beáta

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930