Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Diákjaink részt vettek az Erdélyi Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozóján

2015. március 27-29. között 14. alkalommal szervezték meg Kolozsváron az Erdélyi Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozóját.

A találkozón egyetemünkről 6 diák vett részt és az alábbiakban Bege Levente II. éves hallgatónk beszámolóját olvashatjátok!

 

Az Erdélyi Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozóján való részvételemet nagyon tanulságosnak tudhatom. A péntek esti érkezést követően pár órát aludtunk, majd reggel indultunk is a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épületébe, ahol az események zajlottak. Érkezést után beregisztráltunk, majd egy kávé és indultunk a plenáris előadásokra. Itt reggel 9:30 és délután 14:00 között 5 előadáson volt szerencsénk részt venni.

Elsőként Somlai Fischer Ádámtól hallhattuk, hogy merjünk belevágni új dolgokba, merjünk hibázni és merjünk kreatívak lenni. Hisz ők is így alkották meg a prezi.com-ot.

Ezt követően Andrásy Boglárka HR menedzser néhány érdekes kérdést vetett fel számunkra a leadership és a menedzsment különbségeiről.

Dr. Kádár Magortól megtudtuk, hogy mi az a szagmárka és miért érdemes vele foglalkozni. Egy rövid kávészünet után Kosza Aliz stratégiai tanácsadó beszélt arról, hogy hogyan alkalmazzunk stratégiát a kommunikációban. Végül Sas István reklámpszichológus a marketingben használt történetmesélésről beszélt és ennek fontosságairól, Apple, Starbucks, Ford, Unicum, KFC történeteiről, amelyeket mindenki ismer.

Ebédszünet következett, amely után kis csapatunk szétvállt. Néhányan mentek közülünk a Next Generation szekció előadásaira, mi a többiek pedig az Üzleti Protokoll Szekció fele vettük az irányt.

Elsőként Kepes Ágnes protokoll tanácsadótól tudhattuk meg a helyes bemutatkozás szabályait, a nem, rang-beosztás és kor szerinti tiszteletadási elsőbbség illemtanát. Szécsi Kálmán – Országos RMKT elnök, Raiffeisen Bank Románia regionális igazgató üzleti illemtan: az ignoranciától, a sznobizmuson át az eredményes kapcsolatépítésig című előadását hallhattuk.

Végül Porcsalmi Bálint politikai tanácsadó protocool és Zörgő Noémi egyetemi adjunktus sok(k)atmondó apróságok című előadásokon vettünk részt. Itt viselkedés kulturát, hogy mit mondhatunk és mit nem illik mondani és ,hogy mindig ismerjük meg az üzleti partner kultúráját, mielőtt tárgyalást kezdeményezünk.

Az előadások végeztével a Hotel Univert T-ben vacsoráztunk és beszéltük át többiekkel az élményeket. Majd másnap a délutáni gyorsvonattal utaztunk haza.

Számomra nagyon hasznos és motiváló előadások, programok voltak. Habár szerettem volna a többi szekció előadására is elmenni, de majd legközelebb. Ezúton szeretném megköszönni, hogy részt vehettem az egyetem támogatásában ezen a szinvonalas eseményen. 

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930