Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Egyetemi állásbörze – egyetemisták számára

2018. április 12-én, csütörtökön, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara egyetemi állásbörzét szervez a Hallgatói Önkormányzattal és a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével közösen.

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar állásbörzéje egyetemisták  számára szervezett álláskeresési fórum, ahol a helyi, a regionális és országos érdekeltségű cégeknek egyaránt lehetősége van felvenni a személyes kapcsolatot a hallgatókkal és megismertetni velük az adott céget, aktuális állásajánlataikat és gyakornoki programjaikat. Itt a potenciális munkáltatók (gazdasági egységek, közintézmények, egyesületek, egyéni vállalkozók) diploma előtt álló, frissdiplomás, illetve akár néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkező fiatal álláskeresőkre is számíthatnak. 

Az esemény helyszíne a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi hallja és félemelete.

Felkészítő nap:

Az egyetemi állásbörzét megelőzi egy felkészítő nap, amelyre április 10-én, kedden kerül sor. A felkészítő nap keretében célirányos előadásokkal, tréningekkel, személyre szabott tanácsadásokkal (önéletrajzírás, pályatervezés, próbainterjú) segítjük hallgatóink felkészülését  az állásbörzére, hogy megfelelő tudással és magabiztossággal indulhassanak neki az munkakeresésnek. Főbb témák ezen a napon az önéletrajzírás, motivációs levél készítés, ismerkedés a munkáltatói elvárásokkal, valamint szó lesz a szakmai gyakorlat fontosságáról is.

A rövid tréninget Szőcs Mátyás István tartja 2018. április 10-én, 13 órától a 12-es teremben.

A felkészítő nap kísérő programjaként az érdeklődőknek lehetősége lesz fotózásra is, ahol az önéletrajzhoz szükséges fotót elkészítjük. A fotózásra április 10-én kerül sor 14-16 óra között, és a gördülékenyebb munka érdekében bejelentkezésre van szükség. Bejelentkezni IDE kattintva lehet!

Ugyanakkor szépségsarok is várja az ideérkezőket, hiszen az Avon Románia munkatársai akár sminket is biztosítanak a fotózáshoz, valamint lehetőség lesz kozmetikai tanácsadás igénybevételére is. Ezeknek az esményeknek a helyszíne pedig a félemelet lesz.

A felkészítő nap részletes programja

A felkészítő nap házigazdája: Dr. Bakó Rozália, egyetemi docens, tanszékvezető

Helyszín: Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar, 12-es terem

  • 13:00-14:00 – Vállalj munkát itthon! Bevezetés a munkavállalás világába.

(Szőcs Mátyás István, Hargita Megye Tanácsa, Menedzsment Vezérigazgatóság vezérigazgatója)

  • 14:00-15:00 – szépségsarok az Avon Románia munkatársaival, fényképkészítés önéletrajzhoz
  • 15:00-16:00 – Vállalkozz itthon! – személyes tapasztalatok a vállalkozás indítás területén

(Dávid Endre, volt Marketing szakos hallgatónk, Mr. Catfish tulajdonosa)

 

Vállalj munkát itthon!

Felkészülés az állásinterjúra, mire kell számítani, milyen elvárások vannak a közintézményeknél és milyen követelmények a magán tulajdonban levő cégeknél, mi kell ahhoz, hogy felkészülten és magabiztosan tudj megjelenni egy állásinterjún?

Szőcs Mátyás István nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakember, aki dolgozott már 35000 alkalmazottal rendelkező olyan multinacionális cégnél, amelynek egyik fő tevékenysége a munkaerő leasing volt. Dolgozott bankban, kis- és közepes vállalatok részlegén, fejvadász cégnél, volt humán erőforrás felelős egy jelentős Hargita megyei vállalatnál is. Jelenleg a megye legnagyobb munkáltatójánál, a Hargita Megye Tanácsánál dolgozik, mint vezérigazgató.

Meghívott előadónk számtalan állásinterjút és alkalmazást bonyolított már le. Elmondása szerint, minden munkáltatói elvárásnak, minden sajátos különbözőségen túl, a közös nevező a teljesítmény, minden munkáltató a lehető legjobb teljesítményre képes munkavállalót szeretne alkalmazni.  Ha többet szeretnél megtudni, gyere el az interaktív tréning jellegű előadásra.

Ami még lesz: gyakorlati foglalkozás – CV és motivációs levélírás, véglegesítés – szakértő segítséggel. A foglalkozást vezetik végzős HR szakos hallgatók és egyetemi oktatók.

 

Vállalkozz itthon!

A 2018-as év egyik sajátossága, hogy hallgatóinknak, nemcsak a végzősöknek soha nem volt olyan könnyű saját vállalkozást indítani, mint ebben az évben, ugyanis a StartUp Plus program keretében számos ajánlat van ingyenes vállalkozói képzésre, ingyenes szakmai segítség az üzleti tervek elkészítésében és ennek kapcsán elnyerhető 30-40.000 eurós vissza nem térintendő támogatás lehetőségére gondolunk, amelynek egyetlen feltétele az üzleti tervek versenyén való jó szereplés.

Vendégünk lesz Dávid Endre volt Marketing szakos hallgatón, aki „túlélte” a vállalkozásindítás nehézségeit, hogy a saját tapasztalatai alapján beszéljen arról, mit jelent fiatal vállalkozónak lenni, milyen nehézségekre lehet számítani, mi ennek az életformának a szépsége, milyen kihívásokkal és lehetőségekkel jár együtt.

További információkat kérni a suketlevente@uni.sapientia.ro e-mail címen lehet, Süket Levente, karrier és pályázati felelőstől.

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930