Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Egyetemünk hallgatói is részt vettek a VII. Szociológus hallgatók találkozóján

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói is jelen volt a VII. Szociológus hallgatók találkozóján, amely a Budapesti Corvinus Egyetemen került megrendezésre, 2017. március 30. és április 1-e között.

Közel tíz meghívott egyetem képviselői voltak jelen a konferencián. Egyetmünket Mag Noémi, Márton Zsófia, Szekeres Lilla és Prázsmári Tímea képviselték.

Első lépésben megtörtént az egyetemek bemutatása. Ezt követően, egy érdekes ismerkedős program vette kezdetét, ahol olyan csapatok alakultak ki, melyben nem volt két azonos egyetemről érkezett tag. Az volt a csapatok feladata, hogy Budapest bizonyos pontjain, szociológus szemmel végig menve, gyűjtsenek érdekes történeteket szóba állva járókelőkkel, utcai muzsikussokkal, vagy bolti eladókkal.

Másnap következtek a szakmai előadások. Noémi A társadalom peremén (hajléktalanság Csíkszeredában) című államvizsgáját mutatt be, míg Zsófia Mezőgazdasággal kapcsolatos tapasztalatok. Empirikus vizsgálat Csíkszentgyörgy község körében címmel tartotta meg előadását.

Ezen kívül még sok más érdekes előadást hallhattak a résztvevők, mint például a Miskolci fiatalok drogfogyasztásáról szóló előadás, A tanulás és az internet kapcsolata, vagy a Szegedi önkéntesek a 2015-ös menekültválságban.

Este már baráti hangulatban ültek össze a résztvevők és a szervezők. Némelyüknek kifejezetten tetszett az erdélyi akcentus. Volt, aki a román-magyar konfliktusra volt kíváncsi, és volt, akinek rögtönzött székely-nyelvlecke órát tartottak. Utolsó nap, záró mozzanata egy közös filmnézés és annak megbeszélése volt. Záró beszéd és búcsúzás után, mindenki hazautazott, megannyi élménnyel és tapasztalattal.

Eseménynaptár

2020. július

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031