Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Egység a változatosságban – projektzáró esemény a Sapientián

A „Nyelvi és interkulturális kompetenciák a vendéglátóiparban: egység a változatosságban az EU-s munkaerőpiacon” („Language skills and intercultural issues in the hospitality industry: unity in diversity in the EU labour market”) nevű Erasmus+ projekt záró rendezvényére került sor a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán 2018. június 13-án.

Manapság a többnyelvűség az élet egyik alapvető feltétele, a nyelvi, interkulturális és digitális kompetenciákpedig fontos szerepet töltenek be a munkakeresésben. Ez a központi gondolata a projektünknek, melynek keretében a partnerországokkal (Angliával, Csehországgal, Horvátországgal, Lettországgal, Litvániával, Olaszországgal, Szlovéniával és Törökországgal) együtt három különböző nyelvi szintű, interaktív, játékos formában oktató tananyagot dolgoztunk ki:

  1. egy kezdő (A1) szintű, 16 nyelven (magyarul és románul is),
  2. egy középhaladó (A2/B1) szintű, 16 nyelven (magyarul és románul is) elérhető,
  3. egy haladó (B2/C1 és C1) szintű angol nyelvű tananyagot.

A projekt kiemelkedő célja egy online tanulási felület létrehozása volt nemcsak a vendéglátóiparban, turizmusban tanulók és dolgozók, de bárki számára, aki más európai országok nyelve, kultúrája iránt érdeklődik (A tananyag, regisztráció után ingyenesen elérhető a http://esolams.eu/unity/ oldalon).

A projekt záró rendezvényén Dr. Tódor Erika-Mária, a Humántudományok Tanszék vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd a projektben résztvevő oktatók bemutatták a projektet és annak módszertanát, a nyílt tanulási formákat (Open Educational Resources), a tananyagokat és az online játékokat. A workshop során a számítógépes termekben a meghívott tanárok és szakmabeliek ki is próbálhatták ezeket, a projektben résztvevő oktatók segítsége mellett.

Dr. Ajtony Zsuzsanna

a Sapientia csapatának vezetője

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30