Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Egység a változatosságban – új Erasmus+ projekt indulása Muraszombaton

Mivel a korábbi “Key Skills for Hotel Industry Staff” nevű Erasmus+ KA2 projektben való együttműködés igen hatékonynak és gyümölcsözőnek bizonyult, az ebben résztvevő partnerek úgy döntöttünk, hogy szeretnénk kiterjeszteni a turizmusban és vendéglátásban dolgozóknak szánt, nyelvi kompetenciákat fejlesztő tananyag célközönségét a szakoktatásban résztvevőkre is, és így pályázzuk meg a folytatást. 

A pályázat sikerrel járt, és újabb intézményeket is bevontunk a projektbe. Így most már 9 partnerország vesz részt a 2018-ig tartó „Language skills and intercultural issues in the hospitality industry: unity in diversity in the EU labour market” („Nyelvi és interkulturális kompetenciák a vendéglátóiparban: egység a változatosságban az EU-s munkaerőpiacon”) nevű projektben: Horvátország, a projekt vezetője, Olaszország, Szlovénia, Csehország, Lettország, Románia (melyet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának Humán Tanszéke képvisel), Litvánia, Törökország és Anglia.

A projekt céljai között szerepel egy új interaktív A1 szintű nyelvi tananyag kidolgozása 16 nyelven (CZ, DE, EN, ES, FR, GR, HR, HU, IT, LT, LV, RO, RU, SE, SI, TR), tehát többek között románul és magyarul is, egy A2/B1 szintű tananyag szintén 16 nyelven, valamint egy B2/C1 szintű interkulturális angol nyelvű tananyag, kiegészítve a 9 partnerországot turisztikai szempontból bemutató anyaggal, és ezek  kulturális érzékenységét is érintő interkulturális modullal.

Ennek a projektnek a kezdő találkozójára került sor a szlovén partner székhelyén, a muraszombati (Szlovénia) Ekonomska šola-ban, ahol a Sapientia csapatát a Humán Tanszék két oktatója, Dr. Ajtony Zsuzsanna és Dégi Zsuzsánna képviselte. A találkozó során átbeszéltük a ránk váró feladatokat, a projekt pénzügyeit, valamint két workshopon vettünk részt, melyek hozzásegítenek a tananyag minél szakszerűbb kidolgozásához. Az egyik a komplex tanulásról (blended learning), a másik esettanulmányok (case studies) elkészítéséről szólt. A találkozó során volt alkalmunk megismerni az új, cseh, litván és török kollégákat is, és elmélyíteni kapcsolatunkat és barátságunkat a régiekkel.

Köszönjük a szlovén kollégáknak a nagyszerű szervezést és találkozunk Vilniusban 2017 januárjában!

Dr. Ajtony Zsuzsanna

a Sapientia csapatának koordinátora

Eseménynaptár

2019. november

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930