Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Elkezdték a kutatómunkát a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat nyert biomérnök hallgatóink

Keresztes Réka és Vincze Éva Boglárka, a Csíkszeredai Kar Fenntartható biotechnológiák mesteri szakos hallgatói az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat nyerték el augusztusban. 

Keresztes Réka és Vincze Éva Boglárka, a Csíkszeredai Kar Fenntartható biotechnológiák mesteri szakos hallgatói az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat nyerték el. A díj elnyerését igazoló emléklapokat 2016. szeptember 27-én adta át Budapesten az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselője.

Az egyéves ösztöndíj fejenként 750.000 Ft támogatással jár, mely összeg a benyújtott kutatási projektekre fordítható: számítástechnikai eszközök és programok, a kutatáshoz szükséges kisműszerek, szakkönyvek beszerzésére illetve szakmai konferencián való részvételre. Diákjaink az utóbbi két hétben el is kezdték a kutatómunkát.  

Keresztes Réka környezetmérnök szakot végzett, és jelenleg másodéves hallgató a Fenntartható biotechnológiák mesteri szakon. A pályázaton nyertes kutatási projektjének címe: Szállópor (PM10) és troposzférikus ózon légszennyezők multimodális értékelése Erdély területén, különböző meteorológiai és klimatológiai viszonyok között, valamint a Csíki-medence vertikális légkörstabilitásának a vizsgálata. A kutatásban szakmai írányítója dr.Szép Róbert, a Biomérnöki Tanszék oktatója.

Vincze Éva Boglárka az Ipari biotechnológia szak végzettje, és jelenleg párhuzamosan végzi a Környezetmérnök alapszakot illetve a Fenntartható biotechnológiák mesteri szakot. Kutatási témájának címe: Növényi növekedést serkentő (PGP) baktériumok szerepe a fémek okozta növényi stressz válaszokban. Szakmai irányító tanára: dr. Mara Gyöngyvér a Biomérnöki Tanszékről.

Gratulálunk az ösztöndíjhoz és eredményes kutatómunkát kívánunk!

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031