Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

ELTE Kárpát-Medencei Magyar Nyári Egyetem

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem harmadik alkalommal rendezi meg a határon túli magyar anyanyelvű egyetemista hallgatók számára az Elte Kárpát-Medencei Magyar Nyári Egyetem programot.

A Nyári Egyetem 2013. július 9. – július 14. között lesz megtartva.

A Nyári Egyetem mottója: Egységben a tudomány

 

A program célja:

A szervezők lehetőséget kívánnak biztosítani arra, hogy a hazánk határain kívül élő fiataljaink az anyaországban anyanyelvükön képezhessék tovább magukat, szaktárgyuk egy-egy speciális területén. Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Délvidék magyar ajkú diákjait várjuk a legnagyobb és legrégebbi magyarországi egyetem kifejezetten nekik szervezett kurzusaira. A szakmai képzésen túl széles körű kulturális programok szervezésével biztosítjuk, hogy megismerhessék a város nevezetességeit, valamint bepillantást nyerhessenek a pezsgő budapesti diákéletbe.

 

A nyári egyetem a következő négy témában indul:

  • Jogtudományi szekció: Emberi jogok
  • Természettudományi szekció:Varietas Delectat!
  • Humántudományi szekció: Szaknyelvek, szakmák nyelve
  • Informatikai szekció: Webtechnológia

 

Részvételi feltételek:

A részvételre kétféle módon, teljes támogatott és teljes költségtérítéses formában nyílik lehetőség.

Támogatott részvétel:
A támogatott részvételi lehetőség biztosítása a benyújtott elektronikus pályázatok alapján történik differenciáltan, elsősorban tanulmányi-, szakmai teljesítmény figyelembevételével, kizárólag a 2012/2013-es tanév II. félévben (a nyári iskola ideje alatt is) aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező pályázók részére. A támogatott részvétel során a szervezők állják a reggeli, az ebéd, a kirándulás és a szállás költségeket. Egyéb más felmerülő költségeket a résztvevőnek kell téríteni.

Költségtérítéses részvétel:
A költségtérítéses részvételi lehetőség biztosítása a benyújtott elektronikus pályázatok alapján történik érkezési sorrendben.
Kizárólag költségtérítéses formában tudjuk fogadni a már végzett, a 2012/2013-es tanév II. félévében hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező hallgatókat, illetve ELTE-s öregdiákokat. A pályázatuk alapján a támogatott keretbe nem kerülő résztvevők – amennyiben vállalják azt – szintén költségtérítéses formában vehetnek részt a nyári egyetemen. A költségtérítéses formára jelentkezők számára a jelentkezésnek nem kell tartalmaznia az utolsó két lezárt félévének tanulmányi átlagát.

 

Jelentkezésnek tartalmaznia kell:

  • a jelentkező nevét, személyes adatait (lakcím, születési év, útlevélszám) – magyar állampolgároknak személyi igazolvány száma, index másolata,
  • melyik évfolyamra jár(t), melyik egyetemen (volt) hallgató – ezt a végzetteknek is ki kell tölteniük,
  • utolsó két lezárt félévének tanulmányi átlagát.

 

Kérjük, hogy a jelentkezéseket legkésőbb 2013. június 10-ig adják le kizárólag elektronikus úton. A jelentkezési felület elérhető az adott szekció menüpontjai között.

 

                                            http://nyariegyetem.elte.hu

 

Kapcsolat:
ELTE Rektori Hivatal
Nemzetközi Képzési és Mobilitási Osztály
e-mail: nyariegyetem@inf.elte.hu

Az egyéb felmerülő költségekről a résztvevőknek kell gondoskodniuk. A támogatott hallgatók esetében a tömegközlekedési bérletet a szervezők igény esetén ideiglenes diákigazolvány kiállítása mellett - melynek költsége 360 Ft és szükséges hozzá egy igazolványkép méretű fotó - biztosíthatják.

 

A Nyári Egyetem 2013. szervezőbizottsága

Eseménynaptár

2019. június

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930