Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

ELTE-s tanárképzős hallgatók voltak a vendégeink

2017. június 14-18. között a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának vendége volt a 28 tanárképzős hallgató (földrajz, történelem, biológia, kémia, természettudomány) az Eötvös Lóránd Tudományegyetemről a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram keretében. 

A hallgatók és négy oktató kolléga - Dr. Kis Annamária tanársegéd, Dr. Weiszburg Tamás docens, dr. Gherdán Katalin és Dr. Szente István - pár napos szakmai programon vett részt, amelyet dr. Mara Gyöngyvér, rektorhelyettes és dr. Máthé István, docens szervezett.

Június 14-én, szerdán, kerekasztal beszélgetésen vettek részt a tanárképzésről és a környezettudományok oktatásáról, amelyet dr. Tódor Erika Mária tanszékvezető asszony vitaindító előadása nyitott meg. A tanárokkal való kötetlen beszélgetést végül a két szakközépiskola gyakorlati oktatásának helyszíni látogatása követte. Ezt követően a Csíki Székely Múzeum időszakos kiállítását Művészek ágyúdörgésben. Erdély az első világháborúban tekintették meg. Dr. Pap Levente dékánhelyettes vezetésével a Csíksomlyói kegytemplomot és a zarándokhelyet látogatták meg.

Június 15-én reggel András Csaba Dezső bemutatta az erjesztés laboratóriumot és a félipari sörfőző berendezést, majd ezt követte a Csíki Sör Manufaktúra látogatása, dr. Máthé István docenssel. Délután pedig terepgyakorlaton voltak a Csomád-Bálványos Natura 2000 területen dr. Máthé István docenssel.

Június 16-án, pénteken, a Medve tó és környékének látogatása következett dr. Máthé István docens vezetésével, ahol mintavételezés történt a Medve tóból, a csapat megismerkedett a heliotermia jelenséggel és az extrém sós élőhely élővilágával.

Június 17-én, szombaton délelőtt a Csíki Havasok Natura 2000 területen túrázott a csapat, a Pogány Havasra látogattak el, megismerkedve a magashegyi kaszálórétek rendkívüli fajgazdagságával, Dr. Mara Gyöngyvér docens és Tamás Réka biológus (Pogány Havas Kistérségi Társulás munkatársa) vezetésével. Délután a Gyimesbükkbe látogattak az Ezeréves határhoz. 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031