Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Erasmus+ Open Doors teaest

2019. március 5-én, 18:00 órától újból megszerveztük az Erasmus+ Open Doors elnevezésű mobilitási programot ismertető rendezvényünket. Egy bögre teával, jókedvvel, élmények elmesélésével tettük színesebbé az előadást. A rendezvényen több mint 80 diák vett részt. 

Bors Hortenzia Erasmus koordinátor előadásában megismerkedhettek a jelenlévők a mobilitási programmal, majd ezt követően néhány beszámolót hallhattunk. 

Az „erasmusban jártas” diákok elmondták élményeiket, tapasztalataikat, illetve buzdították azon hallgatókat, akik még nem éltek a program áltat biztosított lehetőségekkel. A mobilitáson részt vevő hallgatók közül 15 fő osztotta meg gondolatait. A jártas hallgatók közül Biró Ágnes, Csató Éva, Firtelmeister Mária, Ábrahám Zita, Kovács Áron-András, Gál Nóra, László Tünde, Földi Margit, Simon László-Zsolt, Kozomos Emőke, Ilkei Klementina-Imelda és Albert Johanna-Linda mesélt a hallgatóságnak.

A padokra kikészített egyetemi szórólapokba beletekinthettek a diákok, ezzel is segítve a helyszín kiválasztását illető döntések meghozatalát.

Sikerült olyan oktató kollégát is elhívni - Gergely Orsolya- más kollégákkal együtt, erre az estére, aki diákként vett részt Erasmus mobilitáson, akkor még Socrates/Erasmus volt a neve. Sok szép és életre szóló élményről mesét a diákoknak.  Külön köszönet érte. Dégi Zsuzsánna kolleganő, akinek a Vigo Egyetemmel kötött szerződésünk köszönhetjük, szintén arra biztatta a diákokat, hogy megéri ,,Vállalkozni a kalandra”.

A tombolázás idén sem maradhatott el, így a szerencsésebb hallgatók Erasmus+ feliratú pólóval, bögrével, napszemüveggel, esernyővel, hátizsákkal, szatyorral vagy éppen golyóstollal térhettek haza előkészíteni pályázatukat.

2019/2020-as tanévben a Sapientia EMTE pályázatot hirdetett Erasmus+ szakmai gyakorlat mobilitási programban való részvételre 2019 nyarán, és tanulmányi mobilitási programban való részvételre.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. március 20. szerda, déli 12:00 óra.

 

 

Eseménynaptár

2020. február

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829