Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Eredményes volt a kukackodás

Sikeresen zárult a harmadik alkalommal megszervezett Laborkukac Diákvetélkedő a Sapientia EMTE csíkszeredai Műszaki és Társadalomtudományi Karán. Rengeteg díj került kiosztásra a péntek délutáni ünnepségen.

Biológia és természettudomány szakterületen

gimnáziumi szinten első helyezést értek el a kovásznai  Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont diákjai: György Boglárka, Csutak Csongor, Menyhárt Réka, vezetőtanár: Benedek Orsolya Zsuzsa. Második helyezést ért el a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium csapata: Bajnóci Anna, Sipos Tímea, Tasnádi Beáta, vezetőtanár: Szentandrási Lídia. Harmadik helyen végzett ugyancsak a a kovásznai  Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont másik benevező csapata: Szabó Tamás, Nagy Miklós, Papp Tas, Benedek Orsolya Zsuzsa vezetésével. Dicséretben részesült Szigeti Mátyás, Hodor Kriszta, Kádár Andrea, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpontból, akiket szintén Benedek Orsolya Zsuzsa szaktanár készített fel a versenyre.

Középiskolai szinten is a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont diákjai lettek az elsők, mégpedig Dombi Dalma, Fazakas Dalma, Vajna Júlia, vezetőtanáruk Szigyártó Réka. Második helyezést a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium diákjai értek el: Vincze Boglárka és Szilágyi Renáta, Dr. László Enikő vezetőtanár kíséretében. Harmadik helyen végzett a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégium csapata: Bács Szidonia, Portik-Hegyi Zsombor, Szabó Orsolya, vezetőtanár: Năfărean-Bondrea Viorica. Dicséretet érdemelt Fodor-Györfi Karolina, Vizi Ágnes és Márton Botond a székelyudvarhelyi Eötvös József Iskolaközpontból, vezetőtanáruk Fodor-Györfi Erzsébet.

Kémia és élelmiszertudomány szakterületen

gimnáziumi szinten első helyezést ért el Karda Borbála, Sándor Rebeka és Bálint István a csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskolából, vezetőtanáruk: Veress Anna Aranka. Második helyezést értek el a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjai: Dáni Eszter, Fekete Fanni, Elekes Emese, vezetőtanár: Rozsnyai Árpád. Harmadik helyen végzett a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola csapata: Vorzsák Anna, Bilibók Karola és Kelemen Anna, Kömény Ildikó szaktanár kíséretében. A dicséretet is a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola diákjai érdemelték ki: Nagy Barnabás, Boldizsár Zoltán és Gáll Arnold, vezetőtanáruk ugyancsak Kömény Ildikó.

Középiskolai szinten elsők lettek a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium diákjai: Salamon Pál, Olti Gyopárka és Rákossy Brigitta, vezetőtanáruk: Sata Klára. Második helyezett a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum csapata lett: Nemes Kinga, Ferencz Zita és Sárkány Andrea, Szövérfi János szaktanár irányításával. Harmadik helyen a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont diákjai végeztek: Ambarus Ádám, Berecki Előd és Pál Szilvia, vezetőtanár: Máthé László. Dicséretben részesült Albert Henrietta, Ferenc Ildikó és Kósa Zsombor, a csíkszeredai Venczel József Iskolaközpontból, akiket Bálint Gabriella szaktanár készített fel a versenyre.

Mindannyian értékes nyereményeket vihettek haza, elsősorban laboreszköz-csomagokat az iskolák számára, de a nyertes diákok egyenként is különböző ajándéktárgyakkal távozhattak. A biológia témakörben nevező középiskolások fődíja egy mikroszkóp volt, a kémikusok pedig technikai mérleget nyertek iskolájuk számára, a diákok pedig egy-egy 8GB-os adathordozóval gazdagodtak.

Különdíjban részesült az az iskola, amelynek diákjai a legtávolabbról érkeztek, éspedig a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum, amely szintén laboreszköz-csomagot vihetett haza.

A gimnazistáknak a verseny mellett délutánra egy kis szórakozás is jutott, őket ugyanis 3D moziba vittük. A tanárok pedig érdekes előadásokon vehettek részt mialatt diákjaik a laborokban teljesítettek.

A versenyen elért pontszámok megtekinthetők ITT.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031