Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Ezüst Akadémia oktatási programot indít a Sapientia

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai helyszíne fennállása óta különböző módon igyekszik a városban és környékén élők számára is tudománynépszerűsítő vagy éppen tudás átadó programokat szervezni. Ennek keretében indítjuk el a 2015/2016-os tanévben az Ezüst Akadémia Oktatási Programjot 50 év fölöttieknek. A nyugat európai, illetve magyarországi partner egyetemek példáját követve idéntől egy új előadássorozatot tervezünk, amelynek célközönsége Csíkszereda és a környékbeli települések 50 év fölötti korosztálya. Célunk, hogy meghatározott időközönként, fél vagy egy éves időszakra rögzített program szerint előadásokat szervezzünk a fent említett célközönségnek a Sapientia EMTE csíkszeredai helyszínén. Az előadások témájukban igazodnak a célcsoport igényeihez, hogy a különböző tudományterületeken aktuális témákban informálódjanak, felfrissítsék tudásukat, vagy egyszerűen kikapcsolódjanak. 

A program során számos olyan előadás lesz, amely a közérdeklődést felkelti, ugyanakkor hasznos tanácsokkal látják el a résztvevőket. Előadóink között szerepelnek úgy hazai nevek, mint külföldiek is, annak érdekében, hogy minél színvonalasabb programot tudjunk kínálni az érdeklődőknek!

Az előadásokat hatvan percesre tervezzük, melynek végén van lehetőség a kérdések feltevésére és megvitatására.

Az Ezüst Akadémia program minden olyan 50 év fölötti személynek szól, aki szívesen részt venne a szervezett ingyenes előadásainkon. A 2015/2016-os tanévben minden második hét szerdájára tervezünk előadásokat 16-18 óra között.

Az Ezüst Akadémia program keretén belül szervezett előadássorozat TÉRÍTMENTES, a jelentkezők ingyenesen és önkéntesen vehetnek részt rajta.

Részvételi szándékukat az érdeklődők a jelentkezési lap kitöltésével jelezhetik 2015. október 23-ig.

Az online jelentkezési űrlap megtalálható az egyetem honlapján, de nyomtatott változata kitölthető az intézmény portáján és a partner intézményeknél is!

Letölthető és nyomtatható jelentkezési lap

A kitöltött jelentkezési lapokat a Sapientia EMTE portájára kérjük letenni, az erre kijelölt gyűjtődobozba (Csíkszereda, Szabadság tér 1. szám), vagy ugyanerre a címre elküldeni postai úton.

További információkat az alábbi elérhetőségeken lehet kérni:

e-mailbencsikiadel@sapientia.siculorum.ro

telefonon: 0266-314.657 vagy 0722-543.022

Az előadások 70%-át  látogató Ezüst Akadémia hallgató az év végén tanúsítványt kap.

 

Az oktatási program partnerei:

  • Szent Tamás Alapítvány, Őszike klubja
  • Riehen Alapítvány, Providencia Idősek Központja

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031