Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Felső-háromszéki falukutató tábor

Eseménydúsan kezdődött a tanév a humánerőforrás és szociológus szakos, másod- és harmadéves hallgatóknak, ugyanis már az oktatási periódus második hetében egy falukutató táborban vettek részt Sólyom Andrea és Telegdy Balázs oktatók vezetésével.

A kutatótábor Felső-Háromszék három községében – Bereck, Lemhény és Ozsdola – zajlott. A terepmunka gyakorlatilag egy kérdőíves kutatás volt, amelyben a hallgatók az adott vidék társadalmi, gazdasági, kulturális valamint gazdálkodási sajátosságait és környezettel szembeni attitűdjét mérték fel.

A kutatás együtt járt a más terepen is megszokott pozitív és negatív tapasztalatokkal, mint például a kedves és készséges válaszolók, a hideg szél, a kutyákkal őrzött háztartásokba való bejutás, az új táj felfedezésének az öröme.

Mivel a terepmunka alkalmával az esti órákat is együtt tölti a csapat, ezért a szakmai munka befejezése során minden este valamilyen társasjátékra került sor, ahol együtt játszva és poénkodva a különböző szakok és évfolyamok hallgatói még jobban megismerhették egymást.

A hallgatók beszámolói alapján kijelenthető, hogy a falukutató tábort jelentő három nap egy intenzív, élményekben és eredményekben gazdag periódus volt, ahol a terepviszonyok közepette a hallgatók sokat tanultak a terepről, a szakmáról, de önmagukról is.

Eseménynaptár

2018. december

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31