Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Hagyománnyá vált a Csíkszeredai Nyílt Esettanulmány Verseny

A Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Karán 2015. április 17-19. között került megrendezésre a XIV. Csíkszeredai Esettanulmány Verseny, melynek főszervezője a Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium volt. 

A versenyre az immáron teljes mértékben felújított, új külsővel büszkélkedhető egyetem épületében került sor, ugyanitt lettek elszállásolva az igen csak szép számba érkező versenyző csapatok tagjai is. 
Egyetemünkre jellemző a családias légkör, ezért a szervezők megpróbálták bevonni kicsit ebbe a vendégeket is, így már első este, azaz pénteken, a beköltözés után egy kis - a csoportok sorsolásával egybekötött- ismerkedős estre invitálták a résztvevőket a város egyik hangulatos kávézójába. A helyszínen minden csapat megismerhette mentorát, akihez egész hétvégén bátran fordulhattak kérdéseikkel és kéréseikkel.


A pénteki kellemes indítás után a szombati nap már kihívás volt úgy a négy mesterképzéses, mind a tizenegy alapképzéses csapat számára. A reggelit követően minden csapat megkapta az aznapi ,,törzshelyét’’ és az esetet, melynek megoldásán éjfélig dolgozhatott. Az eset megoldásának leadási határideje 24:00 óra volt.
Igen nagy kihívás volt egy teremben összezárva, egy egész napig a feladatra koncentrálni, de bátran elmondhatjuk, mind a 15 csapat sikerrel vette az akadályt. A nap folyamán persze, ahogy fokozódott a fáradtság, néhol voltak kisebb- nagyobb összezörrenések a csapatokon belül, volt, hogy a csapattagok eltérő véleményen voltak a megoldást illetően, de a végére az egész napos munka meghozta gyümölcsét.


A megoldások leadását követően jöhetett a jól megérdemelt pihenés – gondolja ezt a kívülálló -, viszont a csapatoknak eléggé nehezükre esett a pihenés tudván, hogy vasárnap délelőtt jön csak maga a nagy megmérettetés, amikor is az ismert szakemberekből álló szakmai zsűri előtt kellett a megoldásokat prezentálniuk. A vasárnapi prezentációk után az első kört követően, a versenyzőknek már nem volt más dolguk, mit várni az eredményekre, hogy megtudják, melyek azok a csapatok, akik kivívták a lehetőséget, hogy a döntőben, a már teljes létszámban jelen lévő zsűri, valamint versenytársaik előtt bizonyíthassák, hogy ők a legjobbak. A második forduló után a zsűrinek igencsak nehéz dolga volt, pattanásig feszültek az idegek, a zsűri tagjai között is keletkeztek kisebb véleményeltérések, de végül sikerült döntést hozni a legjobb csapat kilétét illetően. Az eredményhirdetésre az ebéd után került sor, hiszen ezt követően néhány csapatnak már kellett is indulni haza. 
Mindent összegezve egy nagyon tanulságos, jó hangulatú, remekül megszervezett, sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött, melynek eredménye, hogy mindannyian új és hasznos tapasztalatokat szereztünk, emellett új ismerősökre is szert tettünk.


Ezúton szeretnénk megköszönni a részvételt a tiszteletbeli zsűritagoknak és minden versenyzőnek, aki vállalta, hogy kilépve az egyetemi élet szürke mindennapjaiból „szerencsét próbál ”, esettanulmány és prezentáció terén egyaránt. Reméljük mindenki jól érezte magát, és várunk vissza szeretettel mindenkit, mert együtt lenni jó, esetet oldani is jó, de számunkra EGYÜTT ESETET OLDANI a legjobb.

A győztes csapatok:

Alapképzés szekció: 
I. díj – L'équipe - Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
II. díj – Optimus Consulting - Pécsi Tudományegyetem
III. díj –Empire State -  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
IV. díj –Debrecen Consultin Group - Debreceni Egyetem

Mesteri szekció: 
I. díj – JP Consulting – Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar
II. díj – ConsulTeam – Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Kolozsvár
III. díj – eset-M – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
IV. díj – Team SJE – Selye János Egyetem

A zsűri tagjai:

 • Buksa Miklós – Erpék Ügyvezető igazgató, tulajdonos
 • Buksa Szilárd – Elementaree, McKinsey társalapító, tanácsadó
 • Dr. Dorgo Minodora – Sapientia EMTE, egyetemi adjunktus
 • Farkas László – OTP Bank Románia, Csíkszereda Fiókvezető
 • Farkas Leila – Hotel O3zone, Tusnádfürdő Értékesítés és marketing
 • Fülöp Árpád Zoltán – Harviz.Rt főkönyvelő, Sapientia EMTE, egyetemi tanársegéd
 • Gergely László – RMKT, Csíkszereda Alelnök
 • Gönczi Dezső – Székelyföldi üzletlánc, marketing menedzser
 • Imreh Zsolt Attila – Grawe Romania, regionális vezető
 • Juhasz-Borsa Orsolya – Tőkepiaci szakértő, RMKT Bukarest Üzleti tanácsadó, Alelnök
 • Kállai Emanuel – PII Media Tulajdonos
 • Dr. Lázár Ede – Sapientia EMTE, egyetemi docens
 • Márton Zoltán – Raiffeisen Bank, Csíkszereda Fiókvezető
 • Miklós Ervin – AAM Management Information Consulting Ltd. Country Manager
 • Dr. Péter Katalin – Sapientia EMTE, egyetemi docens
 • Szőcs Barna – Pál Art Gallery ügyvezetői igazgató
 • Tamás Endre – Grawe Romania, pénzügyi tanácsadó

Az eseményen készült fotókat itt lehet megnézni!

Gratulálunk mindenkinek!

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031