Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Hallgatóink is részt vettek a Kárpát-medencei Nyári Egyetemen

2017. július 11-16. között szervezték meg immár 22. alkalommal a Kárpát-medencei Nyári Egyetemet, ahova határon túli magyar anyanyelvű hallgatók jelentkezhettek.

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar Humántudományok Tanszékének hallgatói a Humántudományok és Társadalomtudományok szekciókba jelentkeztek és teljes támogatott részvételt nyertek a Nyári Egyetemre.

A szakmai programokon túl széles körű kulturális programokat ajánlottak a szervezők, így a hallgatók jobban megismerhették Budapest nevezetességeit, illetve bepillanthattak a pezsgő budapesti diákéletbe. A Nyári Egyetem Humántudományok szekciója keretében idén negyedik alkalommal szervezte meg az Eötvös Collégium (EC) és a Márton Áron Kollégium (MÁSZ) a "Dögész-Filosz" Kárpát-medencei Szakkollégiumi Konferenciát július 12-15 között.

A Nyári Egyetemre jelentkezett hallgatóink (Babos Karola - Világ-és összehasonlító irodalom-Angol nyelv és irodalom szak, II. év, Czikó Tímea Világ-és összehasonlító irodalom-Angol nyelv és irodalom szak, II. év, Mezey Anna Világ-és összehasonlító irodalom-Angol nyelv és irodalom szak, II. év és Lukács Enikő Román nyelv és irodalom-Angol nyelv és irodalom szak, II. év) Dégi Zsuzsanna egyetemi tanársegéddel együtt (szekcióelnök) nagy érdeklődéssel hallgatták az érdekes és tanulságos előadásokat.

A Szakkollégiumi Konferencia keretében átadták a tavalyi konferencia előadói által megírt tanulmányokból álló Ingenia Hungarica III. című kötetet, Dr. Horváth László kollégium igazgató gondozásában. A kötetben három volt hallgatónk tanulmánya is olvasható:

  • Csibi István: A három nővér, avagy fivér?
  • Duka Tímea-Ildikó: Dante Pokla Gy. Szabó Béla fametszetein
  • Kakasy Orsolya: Pszichoanalízis és pszichoanalitikus elemek Charlotte Bronte Jane Eyre című regényében

Büszkék vagyunk hallgatóinkra és köszönettel tartozunk vezetőtanáraiknak!

Eseménynaptár

2019. augusztus

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031