Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Hangolódunk a Diáknapokra

Május 13-17. között tizennegyedik alkalommal szervez Egyetemi Diáknapokat a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karainak Hallgatói Önkormányzata.

A rendezvény célja, hogy a néha szürke, tanulással eltöltött hétköznapokba egy kis színt, jókedvet vigyen, továbbá erősebbé kovácsolja a Sapientia hallgatóinak közösségét, programokat kínáljon a csíkszeredai fiataloknak. 
 
Május 12-én este 20 órától hivatalosan megnyitjuk a XIV. Sapientiás Egyetemi Diáknapokat az egyetem Nagy Aulájában, mellyel kezdetét veszi az idei Csapatportya vetélkedő is. A megmérettetésre 6 csapat, azaz 80 fő jelentkezett be. 22 órától az amerikai filmekből ismert, eredeti szabályok szerinti Beer-Pong bajnokságot szervezünk, majd Dj Rokai szolgáltatja a hangulatot a nulladik nap Nyitó buliján a Ragtime-ban.
 
Szerdán (május 13.) reggel 9 órai kezdettel ismét talpunk alá vesszük a várost, melyre minden sportolni vágyó, sportot szerető csíkszeredait nagy szeretettel várunk. A Haladjunk együtt nevet viselő, az egészséges életmódra, sportolásra felhívó rendezvény ötödik alkalommal kerül megrendezésre, melyen Csíkszereda fiataljai, (kisiskolásoktól egyetemi hallgatókig) közel 700 személy szokott részt venni a program szervezőinek és a város elöljáróinak vezetésével. Mivel idén sajnos, városunk polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán nem tud jelen lenni a rendezvényen, melyen az elmúlt négy alkalommal fővédnökként szaladt az élen, a Hallgatói Önkormányzat szeretné felajánlani neki az idei szaladást, ezzel is kifejezve tiszteltét a Sapientia EMTE oktatója, a város polgármestere, a város fiataljai és az egészséges életmód támogatója előtt. Bízunk benne, hogy sokan leszünk idén is.
 
Csütörtökön délelőtt 10 órától a Sapientia EMTE Nagy Aulájában (1-es terem) Tanturmix lesz terítéken, ahol a kedves érdeklődők néhány rövid, 40 perces előadás során tudhatnak meg érdekes információkat a reklámok világáról, a gazdasági válság kezdetéről, 3D-s szervnyomtatásról és egyéb tudományos újításokról, majd délután a feje tetejére állítjuk a várost, hiszen 18 órától SAPPARÁDÉ. A parádé jellegű kamionos felvonulás, mely az egyetlen ilyen jellegű rendezvény környékünkön, a Szabadság térről indul, és egy 6 km hosszú útvonalon mozgatja meg a fiatalságot, majd ezt követően 22 órától After Party-ra invitálunk mindenkit a Ragtime klubba, ahol Dj SHIVER, az Electric Castle sztárfellépője biztosítja a jó hangulatot.
 
Pénteken a város aprajára, a kisgyerekes családokra hangolódva kínálunk programot, hisz az elmúlt két évben sikeresnek bizonyult Mikó-vár, Csoda-vár ismét megnyitja kapuit. Arcfestés, gyerekjátékok, óriás szappanbuborék készítés, meseolvasás, kézműves programok várják majd az érdeklődőket, valamint a Csíki Székely Múzeum kínálta tárlatok is meglátogathatóak lesznek.
 
A hétvége teljes mértékben a csapatportyásokról fog szólni. A csapatok már szombaton, a kora reggeli órákban a csíksomlyói nyeregbe költöznek egy teljes napra. Ott gulyásfőző verseny, mobiltelefon dobáló verseny és rengeteg egyéb érdekes vetélkedő lesz előkészítve számukra.
 
Vasárnap, május 17-én pedig a Sapientia EMTE étkezdéjében szervezett zártkörű díjátadó gálaesttel zárul a program, amelyre a diáknapokon résztvevő csapatokat, valamint az egyetem hallgatóit és munkatársait várják a szervezők.
 

Eseménynaptár

2020. július

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031