Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Harmadik alkalommal lesz Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedő

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében Venczel József társadalomkutató születésének évfordulója alkalmából a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara szervezésében harmadik alkalommal hirdetjük meg a romániai magyar középiskolások számára Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedőt –Nagyszüleink és a digitális technológia címmel.

A vetélkedőre 2 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Az idei pályázat célja annak a kihívásnak a bemutatása, amelyet a digitális technológia jelent az idős emberek számára. A vetélkedőre kétfajta pályamunkával lehet jelentkezni:

a). egy maximum egy perces rövidfilmmel, vagy

b). egy maximum öt darab fényképből álló sorozattal.

A filmet vagy fényképeket mobiltelefonnal vagy táblagéppel kell készíteni. A pályázóknak a filmet narrációval is el kell látniuk, a fotósorozat esetében pedig minden egyes fényképhez egy kb. 200 szavas szöveget szükséges írni. Úgy a narrációnak, mint a szövegnek a vizsgált jelenség jobb megértését kell szolgálnia és egyben a bemutatott szituáció értelmezését is jelenti.

Minden csapat kategóriánként egy-egy pályamunkával jelentkezhet.

A kész pályamunkák leadási határideje 2015. október 16., éjfél. Az anyagokat kérjük elektronikus úton eljuttatni a kosaistvan@sapientia.siculorum.ro, valamint a telegdybalazs@sapientia.siculorum.ro drótposta címekre. A beérkezett munkákat az azonosítható jegyek kiiktatása után egy öt tagból álló szakmai bizottság bírálja el.

A legjobb 8 pályamunka készítői 2015. november 7-én bemutathatják munkájukat Csíkszeredában, Venczel József szülővárosában, a Sapientia EMTE-n szervezett diákkonferencián.

A pályamunkák bemutatását követően – ugyancsak november 7-én – sor kerül a Venczel József munkásságát, és a társadalomtudományi fogalmak ismeretét felmérő csapatversenyre, amely egy írásbeli tesztből, majd egy szóbeli vetélkedőből áll. A vetélkedő alapjául szolgáló könyvészetet a középiskolai szociológia tankönyv képezi, ezzel is elősegítve az eredményesebb iskolai teljesítményt.

A díjnyertesek értékes nyereményekkel térhetnek haza:

I. díj: csapattagonként 1-1 táblagép (vagy annak pénzbeli értéke)

II. díj: értékes tárgyi ajándékok

III. díj: értékes tárgyi ajándékok

IV-VIII. helyezettig: könyvjutalom, más ajándékok

Az első három csapat felkészítő tanárait is díjazzuk.

 

További információk a következő drótposta címen kérhetők:

telegdybalazs@sapientia.siculorum.ro

 

Szeretettel és érdeklődéssel várjuk jelentkezéseteket!

 

A pályázati felhívás letölthető innen.

Eseménynaptár

2020. július

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031