Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Harmadik tanévet zártuk Csíkszeredában az Ezüst Akadémia programon

2018. május 23-án, szerdán találkoztunk a 2017/2018-as tanévben utoljára az Ezüst Akadémia Oktatási Program résztvevőivel, hiszen a harmadik év is véget ért az előadássorozat keretében. Idén közel 420 aktív hallgató vehetett át oklevelet. 

Az esemény helyszíne a Szakszervezetek Művelődési Háza volt, ahol a végzősöket köszöntötték meghívott vendégeink. 

Elsőként Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda Megyei Jogú Város polgármestere üdvözölte a jelenlevőket. A polgármester úr megköszönte minden résztvevőnek, hogy kellő komolysággal és kitartással vették ezt az akadályt, valamint elmondta, hogy mennyire fontosnak tartja a program létrejöttét és fenntartását. Megköszönte a Sapientia EMTE munkatársainak az elmúlt évek során tanusított munkát, szervezést, kiemelte, hogy az egyetemnek milyen fontos szerepe van a város életében és hálás vezetőként, hogy ezt a társadalmilag fontos eseményt az egyetem felvállalta és működteti.

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda Megyei Jogú Város polgármestere

fotó: Sipos Szabolcs

A beszédek sorát Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának nevében Soós Zoltán konzul folytatta. Beszédében kifejtette milyen fontos a tanulás szerepe és mennyire jó látni, hogy egy társadalmi igény és egy oktatási program egymásra talált és immár harmadik éve annak, hogy töretlenül sikeres programot működtet az egyetem.

Soós Zoltán, konzul (Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa)

fotó: Sipos Szabolcs

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karát dr. Telegdy Balázs, kari kancellár képviselte, aki kifejtette beszédében, hogy az egyetem küldetése a tudomány népszerűsítése, a hagyományos értékek megörzése, valamint az élethosszig tartó tanulás lehetőségének megteremtése. Ez a program pedig teljesítette küldetését és az egyetem sikerrel zárta ezt a tanévet is, hiszen több száz résztvevő bizonyította, hogy ennek az előadássorozatnak Csíkszeredában létjogosultsága van, ugyanakkor igény van a szellemi frissesség megtartására.

dr. Telegdy Balázs, kari kancellár (Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar)

fotó: Sipos Szabolcs

A köszöntők sorát egy Ezüst Akadémiás hallgató, Bakó Mária zárta, aki az összes résztvevő nevében köszönetet mondott a program létrejöttéért, fenntartásáért és megköszönte a szervezők lelkes és kitartó munkáját. Ez alkalommal pedig egy kis ajándékkal is meglepték az egyetem munkatársait, így fejezve ki hálájukat az Akadémia iránt.

Bakó Mária, Ezüst Akadémiás hallgató

fotó: Sipos Szabolcs

Az esemény utolsó pontjaként mindenki átvehette a kiérdemelt oklevelét és reméljük, hogy találkozunk jövőre is. Köszönjük minden akadémistának a kitartását és motiváltságát, kellemes pihenést kívánunk!

Eseménynaptár

2019. június

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930