Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Idén első alkalommal ballagtak mesteris hallgatók is

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karainak idei ballagási ünnepségére június 12-13. között került sor. A korábbi évek hagyományait követve ez alkalommal is kétnapos volt a rendezvény.

Június 12-én, pénteken délután 5 órától egy – a Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség által szervezett - ballagási szentmisére került sor a Csíksomlyói Kegytemplomban, ahová a végzősök népviseletbe öltözve, gyalog vonultak ki. A mise végeztével csoportfotózásra került sor a templomkertben.

 

 
Június 13-án, szombaton a második napon, szombaton reggel a hallgatók részt vettek utolsó óráikon, melynek keretében búcsút vettek az oktatóktól és egymástól. Ezt követően 11 órától kezdődött a hivatalos ballagási ünnepség a Szakszervezetek Művelődési Házában.
 
 
A Sapientia EMTE csíkszeredai karainak 176 diákja búcsúzott szombaton az egyetemtől. Idén az alapfokú képzést elvégzettek mellett a mesteri szakos hallgatók elsőként végzett évfolyama is elballagott.
 

Dr. Makó Zoltán a Gazdaság- és Humántudományok Kar dékánja jutalmazta azokat a hallgatókat, akik az évfolyamukon a legjobb eredményt érték el.

Az idei díjazottak:

Nagy Dániel – Agrár és élelmiszeripari gazdaság szak

Szopos Angyalka – Általános közgazdaság szak

Varga Orsolya – Könyvelés és gazdálkodási informatika szak

Györbiró Malvin – Marketing szak

Cseke Boróka-Emese – Román nyelv és irodalom –angol nyelv és irodalom szak

Bíró Csilla-Erika - Világ- és összehasonlító irodalom - Angol nyelv és irodalom szak

Blihász Ibolya - Fordító és tolmács mesterszak

 

Kiváló extrakurrikuláris eredményeket értek el:

Sebestyén Szabolcsnak gratulálunk kitartó szorgalmáért, sikeresen elvégzett tanulmányaiért valamint az egyetemi évek alatt elért kiemelkedő eredményeiért a sport területén is.

Kászoni Ibolyának gratulálunk jó tanulmányi eredményeiért, tudományos munkában vállalt aktív szerepéért, egyetemnépszerűsítő tevékenységéért ugyanakkor az egyetemi rendezvények szervezésében nyújtott segítségéért.

Bolgyán Bora Zsuzsánnának gratulálunk a jó tanulmányi eredményeiért, szorgalmáért, Tudományos Diákköri Konferenciákon elért sikereiért, az irodalmi pályázatokon való jó szereplésért.

Gratulálunk Simon Szabolcsnak az egyetemi rendezvények szervezésében nyújtott segítségért, aktívan részt vett az egyetemi évek alatt megvalósult rendezvényeken, valamint oszlopos tagja volt a Bölöni Farkas Sándor Szakkollégiumnak.

A Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium nevében Vultur Alexandru ad át oklevelet a tagoknak a szakkollégiumban nyújtott tevékenységeikért:

  1. Kászoni Ibolya
  2. Simon Szabolcs
  3. Bolgyán Bora Zsuzsanna

 

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő úr egy brüsszeli tanulmányúttal díjazott karonként egy-egy hallgatót kiemelkedő tanulmányi eredményeikért, valamint példaértékű magaviseletükért és szorgalmukért. A Műszaki és Társadalomtudományi Kar részéről Balázs Beáta, Szociológia szakos hallgató, valamint a Gazdaság- és Humántudományok Kar részéről Gergely Zsolt, Román nyelv és irodalom – Angol nyelv és irodalom szakos hallgató érdemelte ki. Gratulálunk nekik!

 

(forrás: Sógor Csaba Facebook oldala)

A Gazdaság- és Humántudományok Kar úgy döntött, hogy idén is szeretne két másodéves diákot jutalmazni, azon alkalomból, hogy az angol nyelv területén kiemelkedő eredményeket értek el, ugyanakkor szorgalmukkal példát állítanak társaik fele. Idén ezt a díjat Lakatos Anetta másodéves Általános közgazdaság szakos hallgató, valamint Vitályos Bartalis Réka másodéves Román nyelv és irodalom - Angol nyelv és irodalom szakos hallgató vehette át.

Jutalmuk egy 350 euró értékű tanulmányi utazás Londonba. 

Sajtóvisszhang:

CIKK: szekelyhon.ro

Videó: szekelyhon.ro

Fotó: szekelyhon.ro

 

Eseménynaptár

2019. június

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930