Idén lesz a X. Mérnökavató ünnepség

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Idén lesz a X. Mérnökavató ünnepség
Idén lesz a X. Mérnökavató ünnepség
Idén lesz a X. Mérnökavató ünnepség
2016. június 13.

2016. június 16-án, csütörtökön 17 órai kezdettel tartjuk a Mérnökavató ünnepséget a Márton Áron Főgimnázium dísztermében.

Sapientia EMTE Biomérnöki és Élelmiszertudományi Tanszékek ez alkalommal méltóképpen búcsúztatják a mérnöki szakokon végzett hallgatókat. A mérnökavató egy fontos pillanat a végzősök számára, hiszen a négy év alatt megszerzett tudásukat jelképező tálentumot kapnak. Az ünnepség keretében egy tálentum és egy elismerő oklevél átadásával szimbolikusan mérnökké nyilvánítjuk abszolvens hallgatóinkat, akik valamely mérnöki szakon sikeresen elvégezték tanulmányaikat. Az idei lesz a második alkalom, hogy az avatandók sorában a mesterképzés végzősei is megjelennek.

Az idei eseményen 41 hallgatót avatunk mérnökké.

Hírek
2024-03-25
2024-03-25
2024-03-22
2024-03-20



Tagek

Elballagott a 181 végzős hallgató Csíkszeredában
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának idei ballagási ünnepségére 2016. június 10-11. között került sor. A korábbi évek hagyományait követve ez alkalommal is kétnapos volt a rendezvény.

Vendégünk lesz Dr. Barnabás Beáta akadémikus asszony
2016. június 16-án a Kolozsvári Akadémiai Bizottság és a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának vendége lesz Dr. Barnabás Beáta akadémikus asszony a Magyar Tudományos Akadémia Főtitkárhelyettese.

Átvehetők az egyetemi és mesteri oklevelek Kolozsváron
Azon végzett hallgatók, akik a Sapientia EMTE által szervezett államvizsgán/disszertáción vettek részt, személyesen átvehetik egyetemi/mesteri oklevelüket Kolozsváron a Rektori Hivatalban, naponta 9-15 óra között.

Dr. Nistor Laura: Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy? – előadás Csíkszeredában
Júniusban a Kávéházi előadások programsorozat keretén belül egy közkedvelt, igen népszerű témát dolgozunk fel, így Dr. Nistor Laura, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi docense tart előadást Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?címmel fogyasztásról, divatról, szociológiáról.

Közeledik a ballagás időpontja
Az idei hagyományosan kétnapos ballagási ünnepségre 2016. június 10-11-án kerül sor. A keretprogram alább olvasható

Fiatal Kommunikációkutatók Fóruma
2016. május 30-án, hétfőn egynapos műhelykonferenciára kerül sor a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán. A konferencián a Budapesti Corvinus Egyetem doktoranduszai és a Sapientia hallgatói vesznek részt.

Ezüst Akadémia: évzáró telt ház előtt
Minden alkalommal telt ház előtt tartottak előadást az Ezüst Akadémia meghívott előadói Csíkszeredában. Az idősebb korosztálynak szóló oktatási program hivatalosan szerdán zárult a Csíki Moziban. - írja a székelyhon.ro

Biomérnök hallgatók hozták haza a X. Kárpátaljai TDK I. díját
2016. május 20-22. Között szervezték meg Kárpátalján, Beregszász városában a X. Jubileumi Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferenciát (KTDK).

Átvehetők az egyetemi oklevelek
Azon végzett hallgatók, akik a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által szervezett államvizsgákon vettek részt, személyesen átvehetik egyetemi oklevelüket 2016. május 27-én, pénteken, 9 és 17 óra között a 2-es teremben, személyi igazolvány alapján.

A társadalmi önismeret útja II.
A fenti címmel szerveztük meg, immár második alkalommal a végzős szociológus hallgatók záró konferenciáját. A már hagyományosnak mondható konferencia egyben a szakdolgozatok házi védésének is minősül, és ebben az értelemben az államvizsga-dolgozat megvédésének a főpróbájaként is tekinthető.

Nyílt előadás: BI alapok
2016. május 25-én, szerdán 16 órától kezdődően újabb előadásra kerül sor a Magic Solutions közreműködésével.

Hallgatóinkat is díjazták az idei ETDK-n
A XIX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia záróünnepségére május 22-én került sor a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Auditorium Maximum termében. 112 hallgató nyert részvételt a 2017-es magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.

Dr. Tapodi Zsuzsa Székelyudvarhelyen tart előadást
2016. május 24-én, kedden 18 órától tartjuk a következő kávéházi előadásunkat Székelyudvarhelyen. A Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karának egyetemi docense, Dr. Tapodi Zsuzsa irodalomról fog beszélni.

Erasmus+ pályázati felhívás oktatási célú mobilitásra (STA) a 2016/2017-es tanévben
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet oktatási célú Erasmus+ mobilitási támogatás elnyerésére a 2016/2017-es tanévben.

Erasmus+ pályázati felhívás felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitására (STT) a 2016/2017-es tanévben
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet felsőoktatási munkatársak számára képzési célú Erasmus+ mobilitási támogatás elnyerésére a 2016/2017-es tanévben.

Mesteriznél? Mutatunk valamit!
Várunk hozzánk idén is, képzéseinkről bővebben itt a honlapon olvashattok!

Környezetszennyezések ökológiai hatásai: Az állapotfelméréstől a probléma orvoslásáig
2016. május 20-án, pénteken kerül sor nyílt előadás-sorozattal egybekötött kutatási eredmények bemutatására. Helyszín: Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kar, 15-ös terem

Nyílt előadás, megduplázva
Kettős nyílt előadásra kerül sor május 18-án, szerdán 14 órától a 15-ös előadóteremben.

Divatszociológia: Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?
Májusban a Kávéházi előadások programsorozat keretén belül egy közkedvelt, igen népszerű témát viszünk el Sepsiszentgyörgyre. Dr. Nistor Laura, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi docense tart előadást.

Tejgyárlátogatáson voltak a biomérnök mesteris hallgatók
A Fenntartható biotechnológiák mesteri szak I. éves hallgatói a Környezet és az ember számára hasznos mikroorganizmusok tantárgy keretében hivatalos szakmai látogatáson vettek részt a csíkszeredai S.C. Lactate Harghita S.A. tejgyárban.

Légy önkéntes!
A Hargita Megyei Kulturális Központ önkénteseket keres szervező csapatába a Csíkszeredai Régizene Fesztivál (2016. július 14–17.) és a Régizenei Nyári Egyetem (2016. július 10–15.) időszakára.

Újra terepen a szociológus hallgatók!
2016. május 4–6. között újra szociológusi terepmunkára került sor. A feladat ezúttal a Kovászna megyei középiskolások véleményének a felmérése volt, amely az Európai Unióról való ismereteket, valamint az Unióval szembeni attitűdöket mérte.

Sógor Csaba: Európa átalakulóban - a migráció okozta kihívások
2016. május 17-én, kedden, 18 órai kezdettel hallgathatjuk meg Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő nyílt előadását a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán.

A Hallgatói Önkormányzat Elnöke kiváló humorista
Nem, ez nem vicc! András Előd a 20 legjobb között szerepelt a Magyarország szereplek! vetélkedőn és nagy eséllyel az első tíz között lehet hamarosan.

MAXIMUS hallgatói díj a legkiemelkedőbb tudományos munkáért
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara 2015 májusában alapította meg ezt a díjat, amelyet egy végzős alapképzéses, illetve egy végzős mesteris, kiemelkedő eredményeket elért hallgatónak ítél oda évente.

Közzétesszük a 19. Agrártudományi ETDK eredményeit
2016. május 6-7. között került megszervezésre az Agrártudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán. 27 alapképzős és mesteris egyetemi hallgató 19 dolgozattal nevezett be.

Nyílt előadás: RuhaCipőFacebookEmail
2016. május 12-én 18 órától Sipos Betti média szakember, újságíró tart előadást az alapvető kommunikációs magatartásokról a Nagy Aulában.

Ökohétvége Csíkszeredában
Hargita Megye Tanácsa kétnapos rendezvényt szervez, melynek keretében lehetőségi nyílik megismerkedni a szelektív hulladékgyűjtés fogalmával és annak folyamatával. Ezen alkalomból csatlakoztak a Sapientia EMTE Környezetmérnöki szakos diákjai, valamint a Hallgatói Önkormányzat csapata.

Hétvégén is tartjuk a szokásos érettségi felkészítőket
2016. május 6-án matemetikából, május 7-én pedig román nyelv és irodalomból lehet felkészítőre jönni a Sapientia EMTE csíkszeredai épületébe.

A magyar design bemutatása a Rubik-kocka jegyében
2016. május 11-én, szerdán kerül megszervezésre A magyar design bemutatása a Rubik-kocka jegyében nevezetű esemény, melynek szervezői Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és a Sapientia EMTE Csíkszeredai Hallgatói Önkormányzata.

Tehetségtoborzó találkozó
2016. május 10-én, kedden 14 órai kezdettel Erdély legnagyobb magyar médiavállalkozása Tehetségtoborzó találkozót tart egyetemünk hallgatóinak. Helyszín: 12-es terem

Mesteris nyílt napokat szervezünk
2016. május 20-21. között szervezzük meg a mesteris nyílt napokat a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karán.

Agrártudományi ETDK lesz nálunk
2016. május 6-7. között 19. alkalommal kerül megszervezésre az Agrártudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia, amelynek ez évben a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara a szervezője.

Üzleti informatika - Mi is az az ERP, CRM BI?
2016. május 4-én 16 órától a 221-es teremben lesz egy újabb IT tematikájú előadás.

A Sapientia Genovában – az Erasmus+ partnerségi projekt a végéhez közeledik
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszéke 2014 áprilisában csatlakozott a KeySkills4EUHotelStaff nevű nemzetközi projekthez, az EU Erasmus+ program keretében.

Székely János: Jogi kérdések, válaszok, megoldások a családban
2016. május 4-én, szerdán egy újabb előadót várunk az Ezüst Akadémiánkra, aki ezúttal jogi kérdéseinkre ad választ.

Dr. Makó Zoltán volt a vendége a Ma délután című műsornak
2016. május 1-én, vasárnap volt megnézhető az a stúdióbeszélgetés az M1-es csatornán, ahol arról beszéltek, hogy milyen népszerűségnek örvend a Sapientia EMTE csíkszeredai helyszíne.

Népszerű lett a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara
2016. április 29-én meglátogatott minket az M1-es csatorna stábja.

A mikroorganizmusok, amelyek bennünk élnek - előadás Gyergyószentmiklóson
2016. május 3-án, kedden folytatjuk a már jól ismert Kávéházi előadást és beszélgetést Gyergyószentmiklóson is.

ECL nyelvvizsga lehetőség a Sapientián
A vizsga dátuma 2016. június 11-én, szombaton 9 órától lesz. Jelentkezni Dégi Zsuzsanna tanárnőnél lehet a zsiged@yahoo.com e-mail címen.

Eötvös Loránd Tudományegyetem Kárpát-medencei Nyári Egyetem 2016
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem huszonegyedik alkalommal rendezi meg a határon túli magyar anyanyelvű egyetemi hallgatók számára az ELTE Kárpát-medencei Nyári Egyetem 2016 programot 2016. július 5. és július 9. között (érkezés 2016. július 4. (egész nap), egész napos kirándulás 2016. július 10., távozás 2016. július 11.)

Dr. Mara Gyöngyvér Csíkszeredában: A mikroorganizmusok, amelyek bennünk élnek
2016. április 26-án, kedden folytatódik Csíkszeredában a Kávéházi előadások programsorozat, ezúttal Dr. Mara Gyöngyvér a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karának egyetemi docense tart előadást a Frei kávézóban A mikroorganizmusok, amelyek bennünk élnek címmel.

Véget értek a nyílt napjaink
2016. április 18-22. között az Iskola másként rendhagyó oktatási hétre ütemeztük nyílt napjainkat, hogy a középiskolásoknak lehetőséget teremtsünk intézményünk megismerésére.

A JAZZ VAJON MI? előadás-sorozat hallgatóknak
2016. május 3-án, kedden este 8 órától kerül sor az első előadásra jazz témában. Lesz fejtágítás, szórakozás és kikapcsolódás is.

Nyílt napokat szervez a Csíkszeredai Kar
2016. április 18-22. között az Iskola Másként rendhagyó oktatási hétre ütemeztük nyílt napjainkat, amikor a középiskolás diákok bejöhetnek intézményünkbe és megismerkedhetnek a képzési kínálatunkkal, valamint az egyetemi diákélettel.

Discourse, Culture and Representation II.
Konferencia beszámoló. A Sapientia EMTE Humántudományok Tanszéke és az American Hungarian Educators Association szervezésében 2016. április 15-16-án került sor a „Discourse, Culture and Representation II” című angol nyelvű nemzetközi konferenciára.

Szent György Napokon a Sapientia: Trendek a tudományokban
2016. április 23-án, szombaton a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara is képviselteti magát az idei Szent György Napokon. Mint minden évben, idén is készültünk szakmai, valamint szórakoztató programmal. Az idei esemény témája: Trendek a tudományokban.

Kari Tudományos Diákköri Konferencia – 2016 Beszámoló
Az idei Kari TDK 2016. április 11-12. között került megrendezésre Csíkszeredában, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara, a Kari Tudományos Diákköri Tanács, illetve a Csíkszeredai Hallgatói Önkormányzat szervezésében.

Dr. Tar Gyöngyi: Szépkor=öregkor?
2016. április 20-án, szerdán 16 órai kezdettel az Ezüst Akadémia következő vendége Dr. Tar Gyöngyi, a Hargita megyei közegészségügy igazgatója lesz.

Divat vagy társadalmi felelősségvállalás?
2016. április 22-én, pénteken 17 órától kerül sor egy szakmai véleménynyilvánításra és beszélgetésre a pelenkázási szokásokról a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán. Az esemény társszervezője a Trëzy - a csíki mosható pelenka. Helyszín: Kis Aula

Véget ért a Sapitour verseny
2016. április 14-én, csütörtökön, tartottuk a SapiTour turisztikai ismereti vetélkedő második fordulóját a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karán.

Nyílt előadás: Software Development using Agile Project Management: Scrum Kanban
2016. április 18-án, hétfőn, 16 órától újabb nyílt előadásra kerül sor, azok számára, akik az IT témában érdekeltek.

Álláshirdetés: PR felelős - Rektori Hivatal (Kolozsvár)
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Rektori Hivatala pályázatot hirdet PR felelősi munkakör betöltésére.

Tanulmányi kiránduláson voltak a humán szakosok
29 diák 3 oktató kíséretében operaelőadással egybekötött, egynapos tanulmányi kirándulást tett Brassóba.

Búvártanfolyamot népszerűsítő előadás
2016. április 13-án, szerdán 18 órai kezdettel vehetünk részt egy búvártanfolyamot népszerűsítő előadáson az egyetemen.

Legjobb előadás díj oktatónknak nemzetközi környezetvédelmi konferencián
Szilveszter Szabolcs, a Biomérnöki Tanszék oktatója, és Fikó Dezső Róbert doktorandusz részt vett az INTERNATIONAL CONFERENCE ON AIR, WATER, AND SOIL POLLUTION AND TREATMENT (AWSPT'16) konferencián Prágában.

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy? - előadás Székelyudvarhelyen
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara ismét előadást szervez, így 2016. április 12-én, kedden, 18 órától folytatjuk kávéházi előadás-sorozatunkat Székelyudvarhelyen. Az eseménynek a G.Caffe ad otthont.

Újra akkreditálták a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet
Romániában 1993 óta kell akkreditáltatni a felsőoktatási intézményeket és szakokat. Az akkreditációt a Romániai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Hatóság (ARACIS) végzi a törvény előírásainak megfelelően.

Nyílt előadás: A székelyföldi IT térkép
2016. április 6-án, szerdán 16 órai kezdettel hallgathatjuk meg Szmolka Editet, a Magic Solutions tagját.

Dr. Csapó János: Funkcionális, egészségvédő élelmiszerek a táplálkozásban
2016. április 6-án, szerdán 16 órától Dr. Csapó János professzor lesz az Ezüst Akadémia következő előadója.

Nézd meg egyetemi kampuszunkat egy virtuális sétával!
Ha még nem jártál a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karán, akkor itt a lehetőség, hogy virtuálisan sétálj egyet! Oszd meg másokkal is! grin hangulatjel

Erasmus+ tájékoztató délutánt tartunk
2016. április 4-én, hétfőn 18 órától intézményünk Erasmus koordinátoraitól kérdezhettek, valamint, akik már vettek részt a programban mesélnek a tapasztalataikról.

SapiTour
Kik jutottak tovább a második fordulóba?

Megvannak a SapiTour vetélkedő II. fordulójának tematikái
2016. április 14-én, csütörtökön mérettetnek meg a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karán, azok a csapatok, akik a SapiTour vetélkedő I. fordulójából továbbjutottak!

Dr. Tapodi Zsuzsa Gyergyószentmiklóson tart előadást
2016. április 5-én, kedden 18 órai kezdettel Dr. Tapodi Zsuzsa lesz a következő Kávéházi előadás-sorozat előadója.

Terepgyakorlat a sepsiszentgyörgyi inkubátorházban
Humánerőforrás és szociológia szakos hallgatók vettek részt különböző klaszterek elemzésében.

SapiTour első forduló
Nézd meg, hogy csapatod érvényes feladatlapot küldött-e be!

Lezárult a SapiTour turisztikai verseny regisztrációja
2015. március 25-ig jelentkezhettek, azok a 2-3 fős középiskolás csapatok, akik ambíciót éreztek magukban, hogy megmérettessék tudásukat egymással.

Szakmai gyakorlat lehetőség áprilisban
A Szent György Napok szervezőcsapata gyakornokokat keres

Sikeresen zárult a VI. Laborkukac diákvetélkedő
Kolozsvári, gyergyószentmiklósi, csíkszentdomokosi és csíkszeredai diákok értek el első helyezést a különböző kategóriákban.

Miklós Gábor: Modern web - nyílt előadás
2016. március 23-án, szerdán, 16 órától újabb előadást tartunk. Az esemény szakmai partnere a Magic Solutions.

iPhone mobilalkalmazás-feljesztő képzés Csíkszeredában
A régió egyik legnagyobb tapasztalatú iOS fejlesztőjének segítségével újabb képzés indul a témában, amelyre már Sapientiás hallgatók is jelentkezhetnek.

Integrált városfejlesztés, fenntartható mobilitás, energiahatékonyság
2016. március 23-án, szerdán 18 órai kezdettel egy előadással egybekötött beszélgetésre kerül sor, melynek témája a az integrált városfejlesztés.

Dr. Gundel János: Bor a régi szakácskönyvekben
2016. március 23-án, szerdán 16 órától ismét Dr. Gundel Jánost hallgathatjuk meg az Ezüst Akadémián.

Zajlik a Laborkukac Diákvetélkedő
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Karának keretében működő Biomérnöki és Élelmiszer-tudományi Tanszékek idén hatodik alkalommal szervezik meg a Laborkukac Diákvetélkedőt a romániai magyar általános és középiskolások számára.

Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt az Agrártudományi ETDK-ra
2016. március 24-ig lehet jelentkezni. 2016-ban harmadik alkalommal kerül megszervezésre az Agrártudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Hallgatói Önkormányzat közös szervezésében.

Budapesten voltak szakmai kiránduláson a kommunikáció mesterisek
2016. március 10-14. között a Kommunikációs és közkapcsolatok mesteri szakos hallgatók egy hosszú szakmai hétvégét tölthettek el Budapesten.

SapiTour - turisztikai verseny középiskolásoknak
A Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kara megszervezi idén a SapiTour turizmus ismereti vetélkedőt, amelyre 2-3 fős középiskolai csapatok jelentkezését várjuk.

Matematika és román érettségi felkészítő hétvégén
2016. március 18-án, pénteken 16 órától matematika felkészítőt tartunk, március 19-én, szombaton 9 órától pedig román érettségire gyakorlunk.

Vizsgafeladatból ÜTV-díjas vállalkozás
Első díjat nyert a Sapientia csapatának LurkóTé(r)ma nevű vállalkozása március 11-én, pénteken Sepsiszentgyörgyön a 6. Üzleti Tervek Versenyén (ÜTV). Olvassátok el a csapat beszámolóját!

Meghirdetésre kerültek az új Erasmus+ hallgatói pályázatok
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára Erasmus+ tanulmányi mobilitási programban való részvételre a 2016/2017-os tanévben és szakmai gyakorlat mobilitási programban való részvételre 2016 nyarán.

Dr. Pogátsa Zoltán: Észak- és Dél-Európa: közös valuta, különböző gazdaság
2016. március 17-én, csütörtökön 18 órai kezdettel hallgathatjuk meg Dr. Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus és az európai integráció gazdaságtanának szakértőjének nyílt előadását a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán.

Dr. Kassay János: Kis világ, nagy világ - a Facebook földrajza
2016. március 22-én, kedden 18 órai kezdettel hallgathatják meg az érdeklődők a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának szervezésében megvalósuló következő Kávéházi előadást Székelyudvarhelyen a G.Cafeban. Kis világ, nagy világ - a Facebook földrajza címmel tart előadást Dr. Kassay János, egyetemi adjunktus.

Média laboráns munkatársat keresünk!
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara média laboráns munkatársat keres félállásban!

Laborkukac - első forduló eredményei
Lezajlott a diákvetélkedő első fordulója, közzétesszük a csapatok által elért eredményeket.

Middle Bengali Retreat cum Workshop in Transylvania, 2016
The Department of Humanities at Sapientia — Hungarian University of Transylvania, Miercurea Ciuc/Csíkszereda is organising a Middle Bengali Retreat and Workshop between Thursday 11 Aug and Sunday 21 Aug. 2016.

Dr. Mara Gyöngyvér: A mikroorganizmusok, amelyek bennünk élnek
2016. március 15-én, kedden folytatódik Sepsiszentgyörgyön a Kávéházi előadások programsorozat, ezúttal új előadókkal és új témákkal készülünk az érdeklődőknek.

Kisné Portik Irén: Jelképek a húsvéti tojásokon - előadás az Ezüst Akadémián
2016. március 9-én, szerdán 16 órától tartja Kisné Portik Irén előadását az Ezüst Akadémia hallgatóinak.

Előadás-sorozat a Magic Solutions közreműködésével
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara előadásokat szervez a Magic Solutions közreműködésével. A következő időszakban az alábbi 10 előadásra kerül sor, főleg IT témában.

A BIG BIZNISZ - miként működik az informatika nemzetközi és romániai piaca
2016. március 7-én, hétfőn 16 órától Rácz Attilát hallgatjuk meg az egyetem 12-es termében a Magic Solutions közreműködésével létrejött előadás-sorozat első előadójaként.

VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája - 2016
Öt ország, egy nemzet, tizenhat csapat, egy közös cél – erről szól a mára hagyománnyá nemesedő budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, amelynek 2016. március 4-5 között a BEAC sportcsarnoka ad otthont.

KPMG BigOne 2016 – Mérlegen a tudásod!
Szeretnéd megtapasztalni, milyen lehet egy Big Four vállalatnál dolgozni? Érdekel a könyvvizsgálat és az üzleti tanácsadás? Szállj be a játékba, és próbáld ki magad!

Irányíts egy virtuális Coca-Cola gyárat!
Kipróbálnád magad menedzserként? Fejlesztenéd stratégiai képességeidet? Érdekel az FMCG szektor? Vesd be magad te is, és bizonyítsd be, hogy megállod a helyed független vezetőként!

Intenzív román nyelvkurzus - III. modul: Nyilvános beszéd/beszédtechnika
2016. március 4-én, pénteken az Intenzív román nyelvű képzés harmadik moduljában nyílt foglalkozást szervezünk!

Hétvégén is tartjuk az ingyenes érettségi felkészítőket
2016. március 4-én matemetikából, március 5-én pedig román nyelv és irodalomból lehet felkészítőre jönni a Sapientia EMTE csíkszeredai épületébe.

Ezt tudnod kell! - hírlevél hallgatóknak
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara sok eseményt szervez, amelyről szeretnénk ha az egyetem hallgatói is tudomást szereznének. Ebből a meggondolásból indítjuk el az Ezt tudnod kell! hírlevelet, amelyre feliratkozhatnak egyetemünk hallgatói.

Dr. Tapodi Zsuzsa: Van irodalom a Harry Potteren túl is
2016. március 8-án, kedden kerül sor egy újabb kávéházi előadásra, ezúttal Csíkszeredában. Dr. Tapodi Zsuzsa, egyetemi docens tart előadást a Frei kávézóban.

Lezajlott a 2016-os felvételi tájékoztató körút
A Sapientia EMTE 2016. február 15-26. között szervezte meg a már hagyományosnak számító Az Egyetem házhoz jön tájékoztató körutat.

Szakmai táborban voltak a humán szakos hallgatók
2016. február 5-7. között fordító és tolmács szakmai táborra került sor Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban. A táborra 11 diák jelentkezett, közöttük volt alapképzéses valamint mesterképzéses hallgató is.

Laborkukac Diákvetélkedőre lehet jelentkezni
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának keretein belül működő Biomérnöki és Élelmiszertudományi Tanszékek hatodik alkalommal hirdetik meg a Laborkukac Diákvetélkedőt a romániai magyar általános- és középiskolások számára.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar

Csíkszereda, Hargita megye, Szabadság tér, 1. szám, 530104

Tel.: +40-266-314-657, fax: +40-266-372-099
E-mail: csikszeredauni.sapientia.ro 

btz webdesign