Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Idén sem marad el a PÉNZIDOMÁR vetélkedő

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara és az OTP Bank Románia, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának közreműködésével immár negyedik alkalommal hirdette meg a Pénzidomár - pénzügyi és gazdasági vetélkedőt középiskolások számára. 

A versenynek immár múltja és hagyománya van, hiszen negyedik éve kerül rá sor. Hisszük azonban, hogy múltja mellett jövője is van, hiszen ma is fontos, hogy a fiatalok magyar nyelven szerezzenek szaktudást, bővítsék pénzügyi ismereteiket, amelyet felnőttként is kamatoztathatnak, és annak tudatában vásároljanak, hogy gazdasági döntéseiknek gazdasági következményei vannak.

A vetélkedő kiemelt célja, hogy a diákok már középiskolás korukban képesek legyenek megfelelő szaktudással, magyar nyelven előadni meglátásaikat, és érvelni gazdasági vonatkozású témákban.  A szervezők egyúttal azt is remélik, hogy a verseny révén egyre több diák kap kedvet ahhoz, hogy továbbtanuljon a magyar állam által kiemelten támogatott Sapientia EMTE gazdasági szakjain.

A szervezők nagy örömére, a tavalyi vetélkedő első fordulójában több mint 180 jelentkező vett részt a versenyen Erdély 15 középiskolájából. Azt reméljük, az érdeklődés idén tovább növekszik, és egyre több diákot vonhatunk be a tanulók szerint is izgalmas, jó hangulatú és tanulságos vetélkedőbe.

Az idei vetélkedő a tavalyihoz hasonlóan zajlik

  • A diákoknak november 4-ig kell kitölteniük és beküldeniük az elődöntőnek számító, a www.penzidomar.ro honlapon közzétett feladatlapot, amelyet majd egy szakmai zsűri bírál el.
  • A beérkezett feladatlapok feldolgozását követően a szervezők értesítik a döntőbe továbbjutó csapatokat és tanáraikat, akiket várnak majd Csíkszeredába, a Sapientia EMTE épületébe, a november 20-22. között sorra kerülő döntőre.

 

A szervezők természetesen tájékoztatják majd a résztvevő csapatokat a végső megmérettetés részleteiről és a szükséges tudnivalókról. A vetélkedő győztesei, a tavalyi évhez hasonlóan, értékes jutalmakban részesülnek.

A PÉNZIDOMÁR vetélkedő támogatói:

 

 

 

 

Elindult az idei Pénzidomár vetélkedő! Új videóval készültünk, és hamarosan megtaláljátok az elődöntő kérdéseit is a...

Posted by Pénzidomár on 2015. október 15.
 

Eseménynaptár

2020. július

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031