III. Laborkukac Diákvetélkedő

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
III. Laborkukac Diákvetélkedő
III. Laborkukac Diákvetélkedő
III. Laborkukac Diákvetélkedő
2012. január 13.

Lejárt az első fordulója a 2012. január 27-én rajtoló harmadik országos vetélkedőnek. Az ország egész területéről több mint 150 diák érkezik, hogy összemérje tudását.

A verseny kategóriái és tartalma:

I. kategória: 7-8. osztályos tanulók

Első forduló: a megadott gyakorlatok írásbeli kidolgozása, minimum 2 A4-es oldal (12-es Times New Roman betűtípus, 1,5-ös sorköz) és tartalmazza a következő fejezeteket: A gyakorlat címe, elméleti bevezető, szükséges anyagok, műszerek, (esetleg a műveletek elvégzéséhez szükséges idő becslésével), a munkamenet leírása, eredmények kiértékelése (a gyakorlat elvégzése után a helyszínen kell kitölteni)

Második forduló: A kidolgozott laborgyakorlat elvégzése a Sapientia EMTE laboratóriumaiban zajlik, ahol a versenyzők elvégzik a gyakorlati munkát és kiértékelik a kapott eredményeket.

II. kategória: 9-12. osztályos tanulók

Első forduló: a megadott gyakorlatok írásbeli kidolgozása, minimum 3, maximum 8 A4-es oldal (12-es Times New Roman betűtípus, 1,5-ös sorköz). A laborgyakorlatnak kötelező módon tartalmaznia kell a következő fejezeteket: a gyakorlat címe, a gyakorlat célja, elméleti bevezető (a módszer elvének ismertetésével), szükséges anyagok, eszközök, műszerek, készülékek, berendezések (esetleg a műveletek elvégzéséhez szükséges idő becslésével), a munkamenet leírása, eredmények feldolgozása, eredmények kiértékelése és következtetések (a gyakorlat elvégzése után a helyszínen kell kitölteni).

Második forduló: A kidolgozott laborgyakorlat, valamint a csapat által választott és előkészített érdekes kísérlet elvégzése a Sapientia EMTE laboratóriumaiban. A versenyzők elvégzik a gyakorlati munkát és kiértékelik a kapott eredményeket.

Hírek
2024-04-15
2024-04-15
2024-04-15
2024-04-11



Tagek

Új erjesztőlaboratóriumot avattunk
2011. december 23-án avattuk fel az Élelmiszertudományi Tanszékhez tartozó Technológiai laboratóriumot, amelyben egyszerre 12 hallgató sajátíthatja el az erjesztési, valamint a hús- és tejipari technológiák gyakorlati alapjait.

Karácsonyi ünnepség
Karácsonyi ünnepségre hív a Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség.

Bolyai emlékelőadás
December 15-e Bolyai János születése napja. Ebből az alkalomból szimultán ünneplések lesznek Bécsben, Szegeden, Temesváron, Kolozsvárt, Marosvásárhelyt, Csíkszeredában és Lembergben.

Ösztöndíj részképzésre
A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma és a Balassi Intézettel közösen meghirdetett miniszteri ösztöndíjas részképzős tanulmányútra 2011. december 10.-től lehet benyújtani a pályázati csomagot.

A "Gúzsba kötve táncolni" III. fordítói verseny eredményei
2011 október–novemberében a Sapientia EMTE csíkszeredai Humántudományok Tanszéke harmadszor szervezte meg a „Gúzsba kötve táncolni” fordítóversenyt középiskolák 11-12. osztálya számára. A vetélkedő első szakasza interneten zajlott, jeligével ellátott fordításaikat négy kategóriában küldhették be a diákok.

Magyar Tudomány Ünnepe Csíkszeredában
Szakmai konferncia Csíkszeredában, 2011. november 11-én.

Ösztöndíj MBA képzésre - Quinnipiac University
The scholarship includes one roundtrip airline ticket per year, tuition, room and board at Quinnipiac University, and financial support to purchase a used automobile in the US in order to go to and from work. The scholarship money is designed to provide a financial safety net for the students. As students work and earn money in the US they are expected to finance out of their earnings an increasing portion of their own stay in the US.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar

Csíkszereda, Hargita megye, Szabadság tér, 1. szám, 530104

Tel.: +40-266-314-657, fax: +40-266-372-099
E-mail: csikszeredauni.sapientia.ro 

btz webdesign