Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Indul a Pénzidomár pénzügyi és gazdasági vetélkedő középiskolásoknak

A Sapientia EMTE csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Kara és az OTP Bank Románia, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának közreműködésével idén is megszervezi a Pénzidomár pénzügyi és gazdasági vetélkedőt középiskolások számára. 

A verseny ötlete hagyományteremtő szándékkal született meg a szervezőkben, a kezdeményezéshez pedig örömmel csatlakozott Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, valamint az OTP Bank Románia.

A pénzügyi és gazdasági vetélkedő célja a középiskolás diákok pénzügyi és gazdasági ismereteinek bővítése, hiszen a szervezők azt vallják, hogy a megszerzett tudást a fiatalok felnőttként is hasznosíthatják, általa könnyebben boldogulnak majd a gazdaság világában.

A vetélkedő kiemelt célja, hogy a diákok már középiskolás korukban képesek legyenek megfelelő szaktudással, magyar nyelven előadni meglátásaikat, és érvelni gazdasági vonatkozású témákban.  A szervezők egyúttal azt is remélik, hogy a verseny révén egyre több diák kap kedvet ahhoz, hogy továbbtanuljon a magyar állam által kiemelten támogatott Sapientia EMTE gazdasági szakjain.

A szervezők nagy örömére, a tavalyi vetélkedő első fordulójában mintegy 61, négyfős csapat vett részt Erdély különböző pontjairól. Közülük, megduplázva az előzetes számításokat, a zsűri 8 helyett 16 csapatot engedett tovább a vetélkedő döntőjébe, amelynek keretében a diákoknak egy esettanulmányt kellett megoldani, értékes díjakért cserébe.

Az idei vetélkedő a tavalyihoz hasonlóan zajlik: a diákoknak november 22-ig kell kitölteniük és beküldeniük az elődöntőnek számító, a www.penzidomar.ro honlapon közzétett feladatlapot, amelyet majd elbírál a zsűri. A beérkezett feladatlapok feldolgozását követően a szervezők értesítik a döntőbe továbbjutó csapatokat és tanáraikat, akiket várnak majd Csíkszeredába, a Sapientia EMTE épületébe, a december 14-15-én sorra kerülő döntőre. A szervezők természetesen tájékoztatják majd a résztvevő csapatokat a végső megmérettetés részleteiről és körülményeiről. A vetélkedő győztesei, a tavalyi évhez hasonlóan, értékes jutalmakban részesülnek.

 

Még több információt a Pénzidomár Facebook oldalán találtok! Várjuk jelentkezéseteket!

https://www.facebook.com/penzidomar

 

Eseménynaptár

2020. augusztus

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31