Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Ismét mérnököket avattunk

Június 18-án, csütörtökön délután került sor idei mérnökavató ünnepségünkre, az eseményen közel 40 hallgatót avattunk mérnökké.

A már hagyománnyá vált mérnökavató kilencedik alkalommal került megrendezésre a Biomérnöki Tanszék szervezésében. Az ünnepség keretében egy tálentum és egy elismerő oklevél átadásával szimbolikusan mérnökké nyilvánítottuk abszolvens hallgatóinkat, akik valamely mérnöki szakon sikeresen elvégezték tanulmányaikat. Az idei volt az első alkalom, hogy az avatandók sorában a mesterképzés végzősei is megjelentek.

Az ünnepséget az est házigazdája, Ábrahám Beáta tanszékvezető nyitotta meg, majd Kósa István dékán szólt a végzősökhöz. Megtisztelt jelenlétével és ünnepi beszédével Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, továbbá Petres Sándor alprefektus is. A beszédeket követően Lányi Szabolcs professzor, a csíkszeredai mérnökképzés alapítója elmélkedést tartott a tálentumról, majd tartalmas útravalóval látta el a hallgatókat. A program folytatásában az avatási ceremóniára került sor, amelynek keretében 8 élelmiszermérnököt, 9 környezetmérnököt, 4 biotechnológust, 3 mérnök-menedzsert, valamint 12 biotechnológus magisztert avattunk. A végzősök nevében Szőcs Katalin ifjú mérnök-menedzser mondott búcsúbeszédet, végezetül pedig kiosztásra került két, Sógor Csaba európai parlamenti képviselő jóvoltából felajánlott brüsszeli tanulmányút, amelyeket az oktatók Erőss Ignácz, valamint Szőcs Katalin hallgatóknak ítéltek oda. 

Az est állófogadással és bállal zárult.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031