Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

IV. Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedő - díjazás

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának a Társadalomtudományi Tanszéke az idén negyedik alkalommal rendezte meg a Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedőt, amely idén a Menni vagy maradni tematikus címmel került meghirdetésre.

A vetélkedőnek az idén számos személyes és intézményi támogatója volt: a Venczel család, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, Csíkszereda Város Önkormányzata, dr. Székely András Bertalan, Borboly Csaba a Hargita Megyei önkormányzat elnöke, Tánczos Barna szenátor, Kóródi Attila képviselő, valamint Szekeres Adorján, akik anyagiakkal, könyvadományokkal és egyéb értékes utalványokkal segítették, hogy minden versenyző diákot és vezető tanárt jutalmazzunk.

A vetélkedő szervező-koordinátora dr. Telegdy Balázs, a Társadalomtudományi Tanszék oktatja volt. A zsűri tagjai dr. Nistor Laura (docens, Sapientia EMTE, Társadalomtudományi Tanszék), Székedi Ferenc (újságíró) és Győrfi Kinga (Sapientia EMTE, III. éves HR szakos hallgató) voltak.

A vetélkedőre két fordulóban került sor: első körben a diákoknak egy mobiltelefonnal készített filmet, egy fényképsorozatot kellet készíteniük, vagy egy esszét kellett írjanak, amely a verseny címében megfogalmazott problematikát bontotta ki. A továbbjutott csapatok, a második fordulóban, három területen kellett helytálljanak: egy ismertellenőrzésnek a migráció szociológiai irodalmából, valamint Venczel József életrajzából, majd egy esszét kellett írjanak a Romániát esetlegesen érintő bevándorlási hullámok jövőjéről.

A második fordulóba továbbjutott nyolc csapat közül a következő diákok kerültek ki győztesen:

harmadik helyen végzett a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola csapata:

György Andrea és Sándor Bíborka, vezető tanáruk Pataki-Péter Andrea

második helyen zárt a négyfalusi Zajzoni Rab István Középiskola csapata

Gosuly Kinga és Dombi Orsolya, vezető tanáruk Tomos Abigél

első helyen végzett Bőch Laura-Brigitta és Nagy Tímea, akik a vetélkedő fődíját (fejenként egy táblagépet) is nyertek.

Ők a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium diákjai, vezető tanáruk dr. Tódor Imre volt. A nyertes csapat vezető tanárát Borboly Csaba Hargita Megye tanácsának elnöke külön díjazta.

A hivatalos díjazáson túl több különdíj is fel volt ajánlva. A Székely András Bertalan által felajánlott díjat az Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum csapata nyerte meg (Ambrus Adél és Galaczi Jácinta, vezető tanáruk Bálint Ana-Mária), a Szekeres Adorján által felajánlott díját pedig a György Andrea – Sándor Bíborka (Venczel József Szakközépiskola, vezető tanáruk Pataki-Péter Andrea) páros nyerte. Egy-egy bukaresti utazást nyert - Korodi Attila és Tánczos Barna felajánlásának köszönhetően – a Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum csapata, valamint a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola csapata (Biszak Hanna és Olteanu Henrietta, vezető tanáruk Bagoly Zoltán).

Gratulálunk!

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30