Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Kampánykörúton a Sapientia

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem február 15 - 26. között ismét megszervezte a már hagyományossá vált felvételi kampány körútját az erdélyi középiskolák számára. A Korondi Szakközépiskolában tartott bemutatóra a Sóvidék Tv stábja is ellátogatott.

forrás: sovidek.tv

 Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem már évek óta megszervezi népszerűsítő körútját, amely során az erdélyi magyar középiskolákba látogatnak el, hogy bemutassák a három oktatási helyszínt és oktatási ajánlatukat. A körút során az egyetem házhoz jön, vagyis közelebbről ismerhetik meg a diákok az egyetemet, valamint tájékoztatást is kapnak a felvételivel kapcsolatosan. A körútról az egyik szervezőt kérdeztük.


Mindhárom oktatási helyszínt egy-egy egyetemista mutat be, vicces videókkal tűzdelve.  Zsuzsa szapis diák, és  a bemutatóról beszélt.

 


Számos fontos információval gazdagították a korondi diákokat a bemutató során. Elhangzott, hogy az ország második legfelszereltebb laborja a csíkszeredai Sapientián található, valamint, hogy akkreditálva van az egyetem, vagyis államilag elismert. Ami a legfontosabb, az az,  hogy magyar nyelven zajlik az oktatás. A már Európa szerete is ismert egyetemről, a létező szakokról és a felvételivel kapcsolatos információkról bővebben a képernyőn látható  (www.sapientia.ro) weboldalon olvashatnak.

 

Eseménynaptár

2019. június

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930