Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

KEK - Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

November 8-10. között került megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája Csíkszeredában.  

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK) szervező egyetemek vezetőinek és hallgatóinak célja, hitvallása a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése és a labdarúgás, azon belül is a futsal terjesztése, biztos alapjainak lefektetése. Ezt az eszmeiséget képviselve a torna társrendezvényeit a szomszédos országok magyar egyetemista közösségei rendezik meg. 

Ez alkalommal a KEK szervezője a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karainak Hallgatói Önkományzata volt, a tornának pedig a csíkszeredai Erőss Zsolt Sportaréna adott otthont.  

András Előd, a torna főszervezője a következőképpen nyilatkozott:

"Nagy örömünkre szolgált, hogy két anyaországi csapatot is vendégül láthattunk, az ELTE Futsalt és a TÓBER Futsalt, továbbá Kolozsvár, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda fiataljait is megmozgathattuk. Újból sikerült összehozni egy nagyon hangulatos, baráti csapatot, akik külön-külön is, de közösen igazán nagyot alkottak, hisz mint már sokszor említettem, nem lehet tornát szervezni résztvevők nélkül. Köszönöm, köszönjük nektek, hogy ellátogattatok hozzánk, gratulálunk a dobogós Sepsi`08-nak, akik hosszú recesszió után újra a dobogó tetejére állhattak itt Csíkszeredában és elnyerték az első hivatalos beugrót a TuFi-ra, továbbá gratulálunk a II. és III. helyezett Tóber és ELTE Futsalnak, akik kiváló mérkőzésekkel mutatták meg a magyar egyetemi sport erejét."

A szervezők köszönetüket fejezik ki a rendezvény támogatóinak, a Sapientia EMTE Csíkszeredai karainak, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának, valamint Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának.

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930